A Codemasters által fejlesztett F1 2016, ezen nyáron fog megjelenni PC-n, Xbox One-on, és PS4-en, ennek alkalmából a stúdió röviden beszámolt arról, hogy mivel is készülnek a következő futamra.

Mivel a F1 2015-ből a sorozatra jellemző jó néhány korábbi játékelemet hiányolt a közönség, ezért a következő évadban ezekből a legfontosabbakat visszaállítják, mint például a karrier módot és a safety cart. Előbbiben rengeteg dolgot magunk szabhatunk meg, például azt, hogy milyen avatarunk legyen (sisakunk egyedi színezetet kaphat), melyik csapathoz csapódunk (útközben csapatot is válthatunk), kivel mennyi időre kötünk szerződést (akár tíz szezonra is szerződhetünk).

Továbbá olyan újításokkal is találkozhatunk majd, mint az új azerbajdzsáni, Bakuban található utcai versenypálya, vagy az állítható verseny időpontok. Emellett immár kivehetjük részünket a járművek fejlesztéséből és teszteléséből azáltal. Ezekért fejlesztői és kutatói krediteket kapunk, amiket aztán a kocsink tuningolására költhetünk. Mindemellett immár különböző napszakok is lesznek és természetesen ezúttal is szeretnék minél valóságosabbá tenni a vezetői élményt. Valamint minden bizonnyal az olyan új versenyzőket is belefoglalják a 2016-os szezont megörökítő versenyszimbe, mint Max Verstappen.

Ti melegítetek már az F1 2016 nyári futamaira?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!