Lányoknak való a Heavy Rain, legalábbis az Epic Games híres / hírhedt játéktervezője, Cliffy B szerint. A Gears of War-sorozatot is megalkotó úriember, kinek becsületes neve Clifford Bleszinski, a BiosShockért felelős Ken Levine-nak adott interjújában magyarázta meg a különös állítást.

"Nem akarok sovinisztának látszani, de úgy érzem, [a Heavy Rain] tökéletes lenne az olyan lányoknak, akik nem szoktak játszani videojátékokkal. Már csak azért is, mert a nők imádják a krimiket. Tudod az a baj, hogy látod a Heavy Rain reklámját a Playstation Magazinban, és arra gondolsz, haver, ennek nem az Entertainment Weeklyben kéne szerepelnie inkább? Volt egy jelenet, ahol szó szerint majd' eldobtam a kontrollert, olyan jól meg volt tervezve. Ha ezeket a lemezeket női újságok mellé csomagolta volna a Sony, kétszer annyi fogyott volna a játékból."

Kérdés persze, hogy ezt pozitívan, avagy negatívan veszik-e majd a rajongók. Az igazság az, hogy Cliffnek valahol igaza van, hisz a Heavy Rain egy nagy QTE, olyan program, ami azoknak is élvezetes lehet, akik nem szoktak játszani. Az viszont, hogy ezt a réteget a nőkre vetíti ki, kissé szexista, lévén a férfiak sem csak a Gears of Warhoz hasonló tesztoszteronbombákkal szeretnek szórakozni. Vagy tévedek?