A Call of Duty-sorozat epizódjait általában nem a csavaros, sok szálon futó, realisztikus történeteik miatt szeretik a játékosok, a Treyarch szerint azonban a novemberben érkező Black Ops 3 változtaztni fog ezen a helyzeten, méghozzá egy sokrétű narratívával. A stúdió vezetője, Mark Lamia, és a kampány direktora, Jason Blundell a Polygonnak meséltek arról, hogy a történet olyan szövevényes, hogy egy játékon belüli enciklopédiát is készítettek hozzá a nyomon követhetőség érdekében. 

„A Wikipédiához hasonló cikkelyeket gyártottunk, mert minden egyes részletét megálmodtuk a világnak. Például komplett történetünk van arról, hogy mivé lett az EU a jövőben. Persze ez a mi fikciónk, de mélyebb, mint bármi, amit eddig csináltunk.” – mondta Lamia. 

A történet ugyan futurisztikus lesz, de mégis hihető, ennek érdekében a Treyarch folyamatosan jövőkutatókkal, és különböző szakemberekkel konzultált, hogy minél valóságosabb képet fessenek a Black Ops 3 elképzelt világáról, például a hadifelszerelések tekintetében.

Blundell sejtelmesen azt is megemlítette, lehetséges, hogy a Black Ops 3 tesz egy kiruccanást a történelmi múltba is, ami nem volna idegen a sorozattól, hiszen a Black Ops első része a II. világháborúba, a második pedig a 80-as évek hidegháborús időszakába látogatott el pár pillanat erejéig. Ám a pontos részletekről természetesen még nem árult el semmit.