• Bundabotrány a Counter-Strike: Global Offensive-ben
  • Az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com közötti meccs volt előre megbeszélve
  • Több profi játékos is érintett
  • Vélemény: Miért csalnak a csalók?

Az eset tavaly augusztusban történt, a főszereplő pedig az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com közötti mérkőzés, amit megbundáztak. A bizonyítékot Ashley „Blacklotus” Leboeuf, a Torqued csapatában játszó Derek „dboorn” Boorn egykori barátnője adta, aki szöveges üzeneteket tett közzé, amik hitelességét a The Daily Dot igazolta. Ettől kezdve már nem volt visszaút, Boorn bevallotta, hogy tényleg sumákoltak, majd ugyanezt elmondta a most a Cloud9-nál játszó Shahzeb „ShahZam” Khan is -- minderről egy kiszivárgott beszélgetés is van. Valószínűleg több beavatott is volt a dologban, Boorn elmondása szerint az egyik közösségi tag, Duc „cud” Pham is tudott a dologról.

Boorn azt mondta, hogy akik részt vettek a bundázásban, azok egy másik, alternatív profilt használva fogadtak a mérkőzésre, aminek során az iBUYPOWER lefeküdt. Állítólag Pham kilenc, maximális összegű fogadást is tett az előre megbeszélt eredmény tükrében, s ezzel több mint 10 ezer dollárt keresett.

Az ügyben a The Daily Dot részletes nyomozást folytatott, amit érdemes elolvasni, ha komolyan érdekel a téma. Eközben a fogadásokkal foglalkozó CS:GO Lounge közleményt adott ki, amiben elítélték a csalást, és kissé naivan azt remélik, többet ilyen nem fordul elő.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!