A Cyberpunk 2077 a the Witcher-sorozat alkotóinak új, nagyszabású szerepjátéka lesz, mely az azonos című papír-ceruza RPG alapján készül -- erről részletesebben ]{redenc mester összefoglalójában olvashattok. A játékról konktér tény kevés áll rendelkezésre, de most végre megtudtuk, hogy miként is néz majd ki a játékmenet.

A The Witchert ugyebár külső nézetre optimalizálta a CD Projekt RED, és ennek a döntésnek megvoltak a maga okai. A Cyberpunk 2077 viszont nem Witcher, így nem kell ragaszkodni az eddigi normákhoz sem. Ennek köszönhető, hogy a programot belső és külső nézetből egyaránt irányíthatjuk, hasonlóan a Skyrimhez.

S hogy mindezt honnan tudjuk? Nos, elérhetővé vált a CD Projekt RED SIGGRAPH virtuális grafikai konferenciára szánt prezentációja, melyben a RED Engine-en van a hangsúly. A Cyberpunk 2077 is ezt a saját fejlesztésű motort használja, melyet PS4-re, Xbox One-ra és PC-re optimalizáltak.

A PC Guru Online szerveréről is letölthető anyag szerint a kameranézet szabadon változtatható lesz, a világ pedig nagy és szabadon bejárható. Várhatók nagyvárosi és külső, lepusztult területek is, melyeknek felfedezése csakis a játékos eltökéltségén múlik. Sajnos képeket nem mutat az anyag, de a The Witcher 3 videói láttán könnyen el lehet képzelni, milyen döbbenetesen néz majd ki a program. A prezentáció anyagát "természetesen" a NeoGAF szállította.