Rég hallottunk már a CD Projekt RED nagyszabású sci-fi szerepjátékáról, a Cyberpunk 2077-ről. A játékról egyelőre elég kevés információ áll rendelkezésre, aminek oka elsősorban a The Witcher 3: Wild Hunt közelgő megjelenése, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem készül teljes erőbedobással.

A Polygonnak adott interjújában Rafal Jaki fejlesztési igazgató elmondta, hogy a CD Projekt RED 210 alkalmazottja közül százan a Witcher folytatásán, "egy kisebb csapat" pedig a Cyberpunkon dolgozik folyamatosan. Ezenkívül létezik még egy "sok főt számláló" csapat a vállalaton belül, akik nem a játékokon dolgoznak, hanem az azokat életre keltő grafikusmotoron. Ebből nehéz megmondani, hányan vannak a sci-fi program saját brigádjában, de ha tippelnünk kellene, olyan 50 főt mondanánk, ami egyébként nem kevés.

Jaki szerint a Cyberpunk 2077 "nagyon nagy dobás" lesz, és PC-re egészen biztosan megjelenik 2015 folyamán. A PS4 és Xbox One premiert is valószínűnek tartja, de egyelőre még nem 100 százalék a dolog, így eleinte inkább a személyi számítógépes változatra koncentrálnak. Ez alapján feltételezhető, hogy a The Witcher 3: Wild Hunttal ellentétben a Cyberpunk 2077 konzolos verziói egyszerű átiratok lesznek, nyilván butítva kicsit, hogy a 2015-ben már megint előnyben járó PC-s grafikát meg tudják jeleníteni. A magunk részéről annak örülnénk a legjobban, ha látnánk egy újabb videót, vagy legalább pár képet, de ezekre minden bizonnyal várunk kell Geralt visszatéréséig.