Az Oculus Rift nem csak játékokra jó, ezt az állítást pedig az Atlantic Productions gárdája is igyekszik bebizonyítani, akik jelenleg egy természetfilmet forgatnak, melyet kifejezetten a virtuális valóság szemüveghez találtak ki. Ráadásul nem is egy bóvli kategóriába eső filmecskét kell elképzelni, hiszen a szakma egyik legnagyobb alakját, a széles körben elismert Sir David Attenborought sikerült megnyerni narrátornak.

A projekt a Conquest of the Skies címet kapta, s noha azt egyelőre még nem tudni, hogy pontosan miről fog szólni, azt igen, hogy két, egyenként 90 perces epizódról van szó, melyek az idei év végén kerülnek adásba, az egyik helyszín pedig Borneó, ahol éppen most forgatnak jeleneteket, mégpedig egy nyolckamerás szerkezettel, amivel 360 fokban képesek rögzíteni.

Ez lesz az első film, ami a virtuális valóság szemüveget használja, így kifejezetten érdekes az ötlet, sőt John Morris, az Atlantic Productions igazgatója szerint ez összehasonlítható a filmipar hajnalával abban az értelemben, hogy mennyire új élményt nyújt az Oculus Rift.

david-attenborough.jpg