A Gamescom 2014 alatt a Sony konferencián jött a hír magától Dean Halltól, miszerint a DayZ megjelenik PS4-re. Hip-hip hurrá! Ennek ellenére természetesen a PC-n formálódó változatról sem feledkeztek el Bohemia Interactive szakijai, úgyhogy menetrendszerűen meg is érkezett a legújabb patch, amely szépen kicsicsázta a játékot.

Immár nem jelentkezik az a probléma, hogy hiába vannak fegyvereink, képtelenek vagyunk támadni. Ugyanígy megszűnnek a tárgyak eldobása utáni fagyások, nem fogunk épületekben ragadni újrakapcsolódáskor, a létrák is használhatók maradnak, miután gránát robban a közelükben, és még jó néhány zavaró probléma került kiküszöbölésre, ezek egyaránt érintik az animációkat, a fegyvereket, a főzést, a motort, a lootolást, és így tovább.

A patch két új faluval, Sinistokkal és Vavilovóval bővítette a DayZ már amúgy sem kicsi világát, emellett Severograd kapott egy második világháborús emlékművet, míg a tölgyfák modelljét lecserélték egy újabbra. A játék animációs készlete szintén bővült (például a tehenek és a halászat), akárcsak a craftolás, példának okáért készíthetünk bőrzsákokat vagy kihegyezhetünk botokat. Mindemellett jó pár új eszköz, ruha és egy módosított Mosin-Nagant 91/30 puska is a patch részét képezi.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!