Dean Hall, a DayZ projektvezetője a VG247-nek adott exkluzív interjút a jelenleg még csupán a Steam Early Access programja keretében elérhető túlélő-játék jövőjével kapcsolatban. Dean szerint a fejlesztés nagyon jól halad, a csapat pedig nemrég állt neki a vezethető járművek implementálásának, melyek alaposan fel fogják forgatni a DayZ rajongóinak mindennapjait.

Hall elmondta, hogy a járművek miatt sokan aggódnak a közösségben, mondván: a gyors helyváltoztatás lehetősége felboríthatja az eddig ismert, meglehetősen lassú játékmenetet. Ugyanakkor a Bohemiánál úgy gondolják, hogy a már Operation Flashpoint óta hagyománynak számító, vezethető keleti csodák kihagyásával nagyon sokat veszítene a DayZ, és ezért mindenképp megkapjuk a járműveket egy közelgő frissítésben.

Nem szabad azt hinni viszont, hogy a kocsikázás miatt könnyebbé válik a túlélés. A DayZ verdái ugyanis roppant kényesek: számtalan alkatrészt kell összeszednünk, hogy el tudjuk indítani őket, és persze az üzemanyagra is figyelnünk kell, arról már nem is beszélve, hogy a dörmögő motort messziről hallja az összes bandita. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen járműveket vezethetünk majd, de a lenti videóban feltűnik egy Skoda, egy motor és egy helikopter is. Nyami! (Igaz, egy kommentelőnk szerint ezek a mod felvételei és nem a teljes játékból valók, de attól még jó látni őket.)

További újdonság, hogy a járművek elé barrikádokat is telepíthetünk majd, ezzel akadályozva az egyébként sem hibátlan utak áthágását. Hall úgy gondolja, hogy ez a két új játékelem nagyon sok rég lelépett DayZ-játékost csábít majd vissza -- reméljük, nem kell ezer évet várnunk a szóban forgó újdonságok megérkezésére.