A DayZ-nél nem sok sikeresebb játék létezik, legalábbis úgy, hogy még el sem készült: az ArmA 2-es modból teljes projektté váló játék a Steam Early Access programjának keretében vált elérhetővé karácsony előtt, és azóta is folyamatosan fejlődik, igaz, a készítők bevallása szerint 2014 folyamán még a bétaállapotot sem fogja elérni az egyelőre pre-alfaként üzemelő játék.

Mindez viszont nem gátolta meg szeretett főszerkesztőnket, Bate-et abban, hogy totál ráfüggjön a játékra, olyannyira, hogy azóta napkelte előtt kel, csak hogy mihamarabb a szerverek közelébe jusson, és bár vagy ezerszer megölték feltápolt karaktereit, sosem adta fel, ma reggel túllépve a 100 órás játékidőt. 100 óra -- ennyit egy masszív szerepjátékkal szokás elszórakozni.

Mindezt az időt viszont Bate nemcsak játékkal töltötte, hanem klassz kis videósorozatot készített, amiben igyekszik megosztani veletek DayZ-vel kapcsolatos tudását. A szerényen "DayZ napló" címen futó széria már a 11. résznél tart, és úgy gondoltuk, ideje kiemelni itt is, elvégre a Bohemia zombis túlélőjátéka iszonyú népszerű a különlegességekre vágyó játékosok körében -- ezt támasztja alá "Ezzel játszunk... : DayZ" című anyagunk nézettsége is.

Jómagam nem is szaporítom a szót tovább, hanem hagyom Bate-et beszélni, aki az alant sorba rendezett videókban egy csomó okosságot árul el a DayZ-ről. Veterán túlélőknek is ajánlott hallgatni a mestert, hátha hallanak valami újat! Fontos figyelembe venni viszont, hogy a DayZ-t szó szerint bármikor megváltoztathatják a programozók, szóval ha a korábbi videókban olyasmit hallotok, ami már nincs így, az nem a véletlen vagy a felkészületlenség műve. Kellemes fejtágítást kívánunk!