Mint arról korábban beszámoltunk, a Deep Silver váratlanul elvette a Dead Island 2 fejlesztésének jogát a Yager csapatától, majd nem sokkal később kiderült, hogy azért, mert eltérő elképzeléseik voltak a fejlesztőknek és a kiadónak.

Most a Yager ügyvezető direktora, Timo Ullmann a GamesIndustry stábjának nyilatkozott az ügyben, és elmondta, hogy katasztrofális csapás volt elveszíteni ezt a projektet. „Elveszíteni egy játékon ilyen sok fejlesztés után, katasztrofális csapás minden szinten. Tényleg ez a legrosszabb forgatókönyv, amivel senki sem jár jól.”

Valóban senki sem járt jól, ugyanis a Yager Productions, a csapat azon ága, amely a Dead Island 2 fejlesztésével foglalkozott, csődbe ment, míg maga a játék most fejlesztő nélkül vesztegel, sőt, az egész franchise parkoló pályára állt, miután a Dead Island: Epidemic pont egy hete húzta le a rolót.

A Yager eközben persze tovább dolgozik, mégpedig a Dreadnought című free-to-play multiplayer játékukon, illetve egy titkos projekt is formálódik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!