• A Free Step Dodge moderátorai tiltanák a lenge ruhákat az offline bajnokságokon
  • Ez a legnagyobb Dead or Alive közösség
  • A rajongók ellenzik az ötletet

A legnagyobb Dead or Alive közösség, a Free Step Dodge moderátorai változtattak a bajnokságokat érintő szabályzatokon, és azt javasolják, hogy bizonyos ruhákat ne használjanak a versenyzők. Az érvelés szerint a lenge, alig takaró ruhák szexualizálják a harcosokat, és elvonják a figyelmet a lényegről, magáról a játékról. A közösség vezetői nagy problémának tartják a Dead or Alive túl nagy méreteket öltött szexepiljét.

A módosítás egy úgynevezett soft ban, magyarul egy javaslat, amit az offline rendezvények szervezőinek jogában áll figyelmen kívül hagyni, de a Free Step Dodge erősen javasolja, hogy tartsák be. Hogy sikerül-e foganatosítani az ötletet, az hamarosan kiderül, március 20-án lesz a Final Round 18 rendezvény Atlantában.

A döntést, talán mondani sem kell, rosszul fogadta a közösség, egyesek egyenesen cenzúrának nevezték az egész ötletet, mások pedig azt követelték, hogy a férfi karakterek bizonyos ruháit is tiltsák be az egyenlőség jegyében ugyebár. Egy vélemény szerint pedig a közösség ezzel azt mondja, hogy nem tudja elfogadni azt a játékot, ami mögé beálltak, szégyellik a kedvencüket. Meg kell azonban jegyezni, hogy nem ritka az, hogy bajnokságokról kitiltanak bizonyos elemeket, legyen az egy pálya, vagy karakter, és ez sem más, mint az önálló rendezvényekre vonatkozó saját szabályrendszer.

A Team Ninja még nem reagált, de nem valószínű, hogy a Free Step Dodge oldalára állnának, hiszen egy egész sor bikini DLC-vel jelentkeztek már, a Dead or Alive 5: Last Round új grafikusmotorját pedig szinte természetes módon pattogó mellekkel mutatták be.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!