A Dead Rising-sorozat sosem a félelemkeltésről, hanem inkább az önfeledt zombihentelésről szólt (noha azért akadtak frusztráló küldetések), és erről a vonalról a december 6-án PC-re és Xbox One-ra is megjelenő Dead Rising 4 sem fog letérni.

A lenti videóban a Capcom Vancouver emberei ecsetelik, milyen új jóságokkal tömték tele a programot. Például három különböző zombifajtával gyűlhet meg a bajunk. A klasszikus, cammogós hordával, ezekből ugye jó pár száz cselleng az utcákon. Aztán ott lesznek a frissen átalakult (Fresh) zombók, akik az újhullámos, szaladó élőholtakat képviselik. Végül az Evók, amelyek az okos zomboidok kasztjából érkeznek, vagyis fedezéket használnak, és elugrálnak a lövések elől.

Mivel a Dead Rising 4 karácsony közelében jelenik meg, ráadásul idén tíz éves a sorozat, az ünnepi hangulat átjárja majd az egész játékot. A főszereplő ismét Frank West, mert az alkotók szerint ő a legtökösebb faszagyerek a földkerekségen, így tizenhat évvel az első rész eseményei után újra zombihentelésbe kezdhet.

Arzenálja szépen bővült, „amit felkaphat, azt fegyverként használhatja” – állítják a készítők. Újdonság lesz a katonai exosuit, amivel nem csak széttéphetjük a rakoncátlan hullákat, de akár a betonból is kiránthatjuk az oszlopokat, hogy azzal verjük végleg agyon őket. Megfelelő módosítással pedig tornádót gerjeszthetünk vele. De lesznek itt célirányosan módosítható gépjárművek, lángot fújó triceratopskoponyák, meg egy halom más eszement dolog.

A Dead Rising 4-et négyfős, online kooperációs móddal is felvértezik, szóval a csapatos irtásnak sincs semmi akadálya. A program 90 napig lesz exkluzív Windows 10-es PC-ken és egy évig Xbox One-on, ezek lejárta után valószínűleg feltűnik Steamen és PS4-en.