Nem sok mozgóképet kaptunk eddig a Deadpool: The Game-ből, de azt már az első trailer alapján is leszűrhettük, hogy ez egy őrült játék lesz, középpontjában Wade Winston Wilson zsoldossal, aki az X Fegyver Program keretében végrehajtott genetikai kísérlet hatására alakult át szuperhőssé. Vagyis inkább szuper-antihőssé. Egyetlen különleges képessége a Wolverinéhez hasonló önregenerálódás, amit a génprogram keretében kapott meg -- melynek folyamán az egész teste eltorzult. Deadpool rendelkezik néhány „átlagos” tudással is, azaz járatos a fegyverhasználatban és a közelharcban, ráadásul nem kicsit kattant. Utóbbi nem túl jó tulajdonsága ellenségeire, néha alkalmazóira nézve sem, viszont annál jobb nekünk, hiszen folyamatosan eregeti a viccesebbnél viccesebb beszólásokat, mi több, a képregényből, esetünkben a játékból történő kiszólásokat.

A játék a lenti launch trailer alapján egy cseppnyit sem veszi komolyan magát, sőt, erősen épít Deadpool őrületére. Lesz itt dubstep és abszolút káosz, jön Wolverine, Domino, kapunk platform játékmenetet, óriás kézilézerágyút és rózsaszín delfineket, csakhogy néhány agyament dolgot említsek. Szóval elmondható, hogy a High Moon Studios -- amely a fejlesztés során egy leépítésen is átesett -- igazán nem spórolt a humorral, és természetesen az akcióval sem, hiszen mégiscsak egy TPS játékról van szó. Remélhetőleg a történetre sem lesz panasz, hiszen az a Daniel Way dolgozott rajta, aki a képregényhős legutóbbi kalandjaiért is felelt. Úgyhogy minden adott egy szórakoztató képregény-adaptációhoz.

Deadpool: The Game -- Megjelenés: 2013. június 25. (PC, Xbox 360, Playstation 3) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2660 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0 / 512 MB, HDD: 7 GB