Október óta tudjuk, hogy a PC-s Dark Souls: Prepare to Die Edition elhagyja a süllyedő hajó Games for Windows Live platformot, és a sokkal népszerűbb (sőt, tulajdonképpen világelső) Steamre vált. Az átállást azonban novemberre várták a rajongók, így kérdéses, miért nem ment még végbe – nos azért, mert csúszik a dolog, csak decemberben válik steamessé az összes PC-s Dark Souls.

„Keményen dolgozunk az eljárás befejezésén, jelenleg épp a mentések és az achievementek átörökítése folyik. Szükségünk van viszont még némi tesztelésre, így decemberre saccoljuk az átállás végét. Az elkövetkezendő hetekben újabb infókkal jelentkezünk, köszönjük a türelmeteket!” – olvasható a FromSoftware hivatalos Steam-frissítésében.

Az első Dark Souls PC-s portja kész katasztrófa volt, és nem elsősorban a GfWL-es integráció miatt: a bugos, szaggatós, csúnya átiratot csak a modderek voltak képesek játszható állapotba pofozni, a japán fejlesztők pedig csak az idén kiadott Dark Souls 2 képében kértek bocsánatot a cserben hagyott rajongóktól. Igaz, utóbbi játék windowsos PC-ken lett a legjobb, és nemsokára újra megjelenik, felfrissített formában, next-gen konzolokra is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!