A korábbi szivárgásoknak köszönhetően már nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk a Destiny névre keresztelt játéktól, de mégis most lesz csak hivatalos a dolog. Eléggé sokat vártunk erre, a türelmünket pedig próbára tették a csapat sorozat utalgatásai, főleg így a vége felé, hiszen még egy virtuális valóság játékot is indítottak, valamint minden fontosabb közösségi portálon (Facebook, Twitter, Google+) nyitottak egy-egy oldalt a játéknak.

Ha minden igaz, a játék 700 év múlva, a jövőben játszódik, mégpedig a Földön. Már csak egy város van talpon, melynek lakóit egy évszázadokkal ezelőtt feltűnt idegen űrhajó védelmezi, amiről már senki sem tudja, honnan és miért jött, illetve hogy kik irányítják, olyan régóta van jelen -- a rejtély megoldása azonban a játék idején nem az elsődleges célunk, ugyanis a világűr távoli pontjairól idegenek veszik támadás alá otthonunkat. Az emberiség harcos kasztját kepező lovagok néznek szembe a támadókkal, s természetesen mi is egy ilyen bátor katonát alakítunk majd.

A tervek szerint a négy játékból álló Destiny-franchise első része még idén meg fog jelenni, ám a kiadó Activision a gazdasági konferenciáján nem tett említést arról, hogy idén várnák a játékot, vagyis inkább egy 2014-es premier tűnik valószínűnek.

Destiny: vasárnap kerül leleplezésre a Bungie új játéka