Azt követően, hogy a Blizzard elkészítette konzolokra is a Diablo 3-at, felmerült az a kérdés, hogy vajon PC-n is lesz-e módunk kontrollerrel játszani, hiszen van, aki jobban kedveli az irányításnak eme módszerét. Nos, a válasz az, hogy nem lesz PC-n kontrollertámogatás, részben azért, mert más ritmusban folyik a játékmenet az átiratokhoz képest.

„PC-n folyamatosan kattintod az egeret, mondod, merre menjen a karaktered, konzolon egészen más a ritmus, ott folyton mozgásban vagy, míg PC-n inkább helyhez kötötten végezzük a dolgunkat.

Amikor PC-n játszol, nem igazán a szereplődet nézed, hanem a kurzort, konzolon viszont ennek pont az ellenkezője igaz.” -- mondta Matthew Berger pályatervező.

A kontrollertámogatás továbbá azért is marad el, mert a kezelést, a menürendszert és az ellenfelek számát is át kellene szabni, sőt az elugrást is beépíteni, szóval marad a megszokott rendszer, hiszen ez passzol a legjobban a PC-s környezethez, míg a kontroller a konzolosok sajátja; fordítva sem működne a dolog.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!