Évről évre mind nagyobb mérteket ölt az online sport, s mivel egyre többen művelik, természetesen velejárója, hogy megjelennek a csalók is. A legfrissebb eset a Starladder TV bajnokságában történt meg, ahol a roX.KIS egyik játékosa, Alexey „Solo” Berezin a saját csapata ellen fogadott, a meccset pedig ugyebár csúfosan elbukták, gyanúsan rossz teljesítményt nyújtva.

A DotA 2 bajnokságot szervező Starladder TV a bundázásért örökös kitiltással sújtotta Alexey-t, de a csapattársai sem úszták meg a dolgot, ők ugyanis 12 hónapos eltiltást kaptak. A meccsen 322 dollárt keresett a jómadarunk, aki csapatával együtt természetesen most tagadja a történteket.

A minap közzétett nyilatkozatukban elmondták, hogy a fogadást lebonyolító portálon feljegyzett IP-cím nem egyezik azzal, ahol Alexey él, valamint megtudtuk, hogy azért nyújtottak olyan gyatra teljesítményt azon a bizonyos meccsen, mivel a bajnokságot már elbukták, így nem is vették komolyan a megmérettetést. A csapat a szervezőkkel, a bírákkal és ügynökeikkel együtt igyekszik tisztázni a nevét, s arra kérik a játékosokat, hogy ne ítéljék el őket már most.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

DotA 2 -- Megjelenés: 2013 --Gépigény: CPU: 1 magos / 3000 MHz, RAM: 1 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 128 MB, HDD: 2,5 GB