Mióta világ a világ azóta hallatszik a kollektív sírás annak érdekében, hogy a versenyszerű Dota 2-ben végre ne legyenek hibrid régiók a kvalifikációs tornákon. Már korábban is fejfájást okozott, hogy az amerikai kontinens mindkét féltekéje „Észak-Amerika”-ként egyetlen régióba van összezárva, ezzel pedig a kanadai és amerikai játékosok a maguk temérdek tapasztalatával kiszorítják a déli országok jelöltjeit. Hasonló helyzetben van Európa, ahol a kvalifikáció során a FÁK-országokkal (Független Államok Közössége, CIS) közös helyeken osztoznak, holott mindkettő megérdemelné a maga régióját.

Ezen probléma orvoslása képpen 2017-ben a tavaszi major alatt bevezetésre kerül az új felosztás. Észak-Amerika (NA) és Dél-Amerika (SA) külön-külön régióként fognak szerepelni a kvalifikációs tornákon, valamint Európa és a CIS országok szintén el lesznek választva egymástól a balansz érdekében.

Továbbá bejelentésre került, hogy a tavaszi major fő eseménye április 20-23 között fog lezajlani. A szervezők kiléte, illetve a helyszín egyelőre még titok. Valamint már most tudni lehet a The International 7 menetrendjét:

  • Nyílt kvalifikáció: június 20-25
  • Regionális kvalifikáció: június 26-29
  • Fő esemény: augusztus első fele.

dota-spring-2017.png