A Dragon Age: Inqusition új fejezet és nem folytatás, halljuk ezt úton-útfélen a BioWare embereitől, ami rendre indukál egy kérdést: mi lesz a korábbi döntéseinkkel? Bár nem olyan mértékben, mint a Mass Effect-trilógia epizódja, de a Dragon Age 2 is fogadta a Dragon Age: Origins mentéseit, így a játék folyamán tetten érhettünk utalásokat a korábbi eseményekre. Cameron Lee gyártásvezető szerint a Dragon Age: Inqusitionnal is hasonló a helyzet, a mentési fájlokat bár fogadja, korábbi döntéseinkkel csak utalás szintjén találkozhatunk. Hasonló nyilatkozattal élt David Gaider vezető író is korábban Morrigannal kapcsolatban.

Nos, hogy mégis mennyire lesz befolyással az előző két játék az Inqusitionra, továbbra is kérdéses, de azt már legalább elárulták, hogyan „importálhatjuk” döntéseinket. Ehhez született meg a Dragon Age Keep, amellyel úgyszólván „testre szabhatjuk Thedas világát.” A program Mike Darrah producer szerint leginkább a Mass Effect-sorozathoz készült Genesis DLC-re fog emlékeztetni, amelyben „játszva” hozhattuk meg az előző játék döntéseit. Ez egyrészt összefoglalónak sem lesz rossz, ráadásul segít képbe kerülni azoknak, akik nem játszottak a korábbi Dragon Age-játékok valamelyikével.

Hogy lehetséges lesz-e a megszokott, közvetlen fájlimportálás, arról Darrah nem beszélt. Viszont aki ki szeretné próbálni a Dragon Age Keepet, az megteheti a hamarosan induló zárt bétatesztelés alkalmával, amelyre a program honlapján iratkozhat fel, mindehhez csupán egy Origin fiókra és az előzetes kérdőív kitöltésére van szükség, plusz némi Dragon Age-es előéletre. A nagyközönség előtt a Dragon Age Keep 2014-ben nyitja meg kapuit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dragon Age: Inquisition -- Megjelenés 2014 Q3 -- Gépigény: nem ismert