Azt már korábban is tudtuk, hogy a Dragon Age: Inquisition egyik nagy újítása a feloldható, ennél fogva birtokba vehető várak lesznek, amelyekkel mellékküldetésekre és extra bevételre tehetünk majd szert, így válva inkvizítorból valódi földesúrrá. Ezek közül az első és legfontosabb a Skyhold-erőd lesz, amely fő bázisként fog funkcionálni.

A BioWare elmondása szerint Skyhold egészen másnak ígérkezik, mint a Dragon Age: Origins - Awakeningben Vigil’s Keep. Az egyik legjelentősebb eltérés, hogy viszonylag szabadon dekorálhatjuk majd erődünket. Noha nem helyezhetünk el mi magunk minden bútort, a galériában megtekinthető képek alapján azt meghatározhatjuk, hogy melyik stílust kövesse várunk berendezése. Ez amúgy nem lesz hatással a statisztikákra, szóval szabadon hepajkodhatunk.

Skyhold falain belül emellett jelentéseket olvashatunk befolyásunkról, hatalmunkról, inkvizíciós törekvéseinkről, megnyitható bónuszokról és lehetőségekről, valamint ügynököket küldhetünk küldetésekre, valahogy úgy, mint az Assassin’s Creed: Brotherhoodban. A trónra ülve pedig ítéleteket hozhatunk, és itt dumálhatunk majd társainkkal is, ahogy annak idején a Dragon Age: Originsben tettük a táborban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!