A Dragon Age: Inquisitionről tegnap több érdekesség is napvilágot látott -- ha kíváncsi vagy rá, milyen hasonlóságokat mutat az idén ősszel megjelenő szerepjáték a Mass Effect-sorozattal, kattints ide! Ugyanakkor mára is jutott pár információ, köszönhetően az amerikai OPM exkluzív előzetesének, melyből megtudtuk, hogy a Dragon Age: Inquisition egyik legnagyobb újdonsága a felszabadítható erődök rendszere lesz.

A dolog a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a történet egy pontján fel kell szabadítanunk egy ellenség által uralt erődöt, ezzel aktiválva egy küldetéssorozatot. Miután ezekkel végeztünk, a térképen megjellennek Orlézia hasonló sorsú várai, amiket felszabadítva újabb mellékküldetések várnak ránk. Az így uralmunk alá hajtott erődök később adózó helyőrségekké válnak, amik körül rendet kell tartanunk, elvégre ezekben emberek laknak, akik mindenféle ügyes-bajos dologgal a vár urát keresik meg. Mi magunk is eljárhatunk az ilyen az esetekben, de fizethetünk egy helytartót is, aki távollétünkben menedzseli ingatlanjainkat.

Hogy ez mennyire lesz fontos a Dragon Age: Inquisition története szempontjából, kérdéses -- valószínűleg csak a maximalista játékosoknak fog kedvezni a dolog, akik élvezik, hogy az amúgy is több tíz órát felölelő sztorit kibővítik még egy sor lehetőséggel. A játék ősszel érkezik PC-re és konzolokra, mi már nagyon várjuk, hogy elfeledtesse velünk a csalódást keltő második részt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!