A hírt a BioWare egyik fórumozója osztotta meg a nagyérdeművel, aki állítólag idő előtt hozzájutott az OXM magazin legújabb példányához, s abban olvasott erről a 40 különféle befejezésről, tehát egyelőre érdemes még pletykaszinten kezelni a dolgot. Ugyanez a fórumozó arról is lelkesen beszámolt, hogy a Dragon Age: Inquisition hatalmas játékteret biztosít majd nekünk.

A játék öt területre lesz felosztva: Ferelden, Free Marches, Orlais, Nevarra és Dales. Ezeket aztán további alzónákra tagolták, mint például Orlais háborús övezete és az elfek temetkezési helye, az Emerald Grave. Az egyes zónákra igen nagy befolyással lehetünk, példának okáért az útonállók eliminálásával megváltoztathatjuk a kereskedelmi útvonalakat, területeket foglalhatunk el vagy belerondíthatunk az ökoszisztémába, ha túl sok szörnyet ölünk le az adott fertályon. Ráadásul az ellenfelek függetlenek a főszereplő karakter fejlettségétől, így ha visszatérünk egyes zónákba, könnyen új kihívásokba botolhatunk.

Továbbá kiderült, hogy a főhős ezúttal sem lesz néma, ám minden karakterosztály előre meghatározott eredettörténettel bír, viszont a páncélok nem lesznek kasztokhoz kötöttek. Ami pedig a negyven befejezést illeti, egyiket sem az utolsó döntésünk befolyásolja majd, hanem a játék legelejétől meghozott döntéseink együttesen számítanak -- na persze ezt már hallottuk valahol, valamikor... Azért reméljük, hogy nem csak negyven különböző színben fognak ezek a befejezések eltérni, és nem egy Extended Cut DLC biztosítja majd a játék végét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!