• Dreamfall Chapters Book Two: Rebels megjelenés
  • A folytatás március 10-én jelenik meg
  • Ez két hét késés a tervezetthez képest
  • Több időre volt szüksége a csapatnak

A Dreamfall Chapters nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, hamarosan pedig kiderült, hogy ez csak kezdeti bukdácsolás volt-e, vagy végig hasonló élményre számíthatunk, ugyanis már úton van a második könyv. A Red Thread Games tegnap jelentette be, hogy március 10-én fog megjelenni a Dreamfall Chapters Book Two: Rebels a Steam, a GOG és a Humble Store kínálatában. A második fejezet természetesen ott folytatja a történetet, ahol az első rész abbahagyta; Kian Alvane és Zoë Castillo tovább kutatja a két világot veszélyeztető összeesküvést.

Akik szorosan követik a játék fejlesztésének menetét, azoknak biztos feltűnt, hogy sunyiban csúszott a megjelenés. A csapat eredetileg február 24-én szerette volna kiadni a folytatást, ám a körülmények közbeszóltak. A késés mögött a játék mérete (50%-kal nagyobb, mint az első rész), technikai kihívások és egy nagyon hosszú tesztelési periódus áll. Az extra idő arra kellett, hogy biztosan jó programot adjanak ki a kezük közül, a harmadik rész fejlesztése azonban már tempósabb lesz -- legalábbis erre számít a csapat.

Hogy azért ne legyen teljesen eseménytelen az eredeti premierdátum, a Red Thread Games ekkorra időzítette a Book Two első videóját. Várjuk!

dreamfall-chapters-book-two-rebels.png