A Dreamfall Chapters: The Longest Journey könnyedén pályázhatna a képzeletbeli "Folytatás, amire senki sem számított, mégis lesz"-díjra, elvégre két, anyagi szempontból viszonylag sikertelen elődöt követően csak-csak trilógiává bővíti a leghosszabb utazást. A játékból hivatalos képanyag még mindig nincs, de videót már láttunk belőle párat, és most egy közel fél óra hosszú, GameSpot-exkluzív gameplay is napvilágot látott, amiben a fejlesztők a pre-alfa program egy korai szakaszát prezentálják.

A Friar erődjének nevezett pálya Kiannal nyit, aki ugyebár a Dreamfallban is szerepelt. Az erőd nem meglepő módon egy börtön, a cél pedig, hogy Kian kiszabaduljon -- ehhez fejlettebb dialógus-rendszer, 3D-s világ és kalandjáték-elemek (feladványok, kapcsolók, a szokásos dolgok) állnak rendelkezésünkre. A grafika sokat fejlődött az elmúlt év során, a megjelenés pedig még nagyon messze van, elvégre a Dreamfall Chapters: The Longest Journey 2014 novemberében lesz elérhető PC-re és Wii U-ra.

Érdekessége a játéknak, hogy a hivatalos oldalon már előre meg lehet vásárolni. Bár az alapkiadás csak 25 dollárba kerül, ez mindössze egy digitális másolathoz enged hozzáférést. Ahhoz, hogy dobozos formában is meglegyen a Dreamfall Chapters: The Longest Journey, minimum 110 dollárt kell fizetnünk, a legdrágább díszkiadás pedig nem kevesebb mint 500 dollárba kerül.