A Dying Light januári premierje óta már több mint 5 millió példányban kel el, Amerikában pedig a 10 legkelendőbb alkotás közé is beverekedte magát az év első felében, ami egy új IP esetében kifejezetten komoly fegyverténynek számít.

„Őszintén szólva, egy kicsit meglepett bennünket ez a siker.” – nyilatkozta Tymon Smektala, a Dying Light producere. „Tudtuk, hogy egy jó játékot készítettünk, de hogy ennyire sikeres lesz, arra nem számítottunk.”

A stúdió úgy tűnik azért kiheverte a „megrázkódtatást”, mert annak ellenére, hogy folyamatosan újabb és újabb tartalmakkal látják el portékájukat, már egy folytatás ötlete is felmerült bennünk. Smektala elmondása szerint még nem döntöttek ez ügyben, de rengeteg ötletük van, mely között olyan is akad, amit talán még az újgenerációs konzolok hardverein sem tudnának megvalósítani.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

„Rengeteg ambiciózus tervünk van, de ezeket előbb még át kell gondolnunk, hogy egyáltalán működnének-e a jelenlegi konzolgeneráció technológiájával. Sőt, még az sem biztos, hogy ezek az ötletek tényleg olyan jók, mint ahogyan gondoljuk, ezért mindenképp prototípusokat kell gyártanunk hozzájuk.” – mesélte Smektala.