Idén novemberben jelenik meg a Need for Speed: Rivals, mely egy óriási nyitott világban enged minket szabadjára, ahol aztán gyakorlatilag azt csinálhatunk, amihez csak kedvünk szottyan: illegális versenyzőként felszaggathatjuk az utakat a hírnév és a siker érdekében, a rend őreinek oldalán pedig az lesz a célunk, hogy az ehhez hasonló bajkeverőket megállítsuk.

A Need for Speed: Rivalsban a sorozattól megszokott módon gyors, egzotikus kocsik egész sorát vihetjük el egy tesztkörre, ezeket pedig tuninggal még jobbá tehetjük -- a játékkal kapcsolatban azonban az igazán érdekes aspektus a multiplayer mód. Ez egy dinamikus rendszer, hiszen a barátainkkal egy közös világon osztozunk, s mindaddig nem kell találkozunk velük, ameddig úgy nem határozunk, hogy igazi emberekkel akarunk versenyezni (de úgy is dönthetünk, hogy senkit sem engedünk be), vagy éppen macska-egér játékot szeretnénk játszani. Mindez egy-két gombnyomással, minimális várakozási idő vagy bármiféle menüképernyő huzamosabb bámulása nélkül elérhető, így tényleg összemosódik a szóló- és a multiplayer mód közötti határ.

Az alábbi videó az E3-on készült, s nagyjából tíz percen keresztül élvezhetjük mozgás közben a PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokra, illetve PlayStation 4 és Xbox One konzolokra megjelenő játékot.

Need for Speed: Rivals -- Megjelenés: 2013. november 19. (PC, Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: nem ismert