Ugyan a BioWare még nem fedte fel, mikor vagy hol fog játszódni a következő Mass Effect-játék, azért a hétfői EA konferencián látott rövid videóban sikerült pár dologra felfigyelnünk. Egy kroganra, egy N7 páncélt viselő emberre -- de azért ez még mindig kevés ahhoz, hogy képbe kerüljünk a játék történetével kapcsolatban.

Az E3 2014 helyszínén a GameTrailers kapta mikrofonvégre a BioWare Edmonton és Montral főnökét, Aaryn Flynnt, aki ugyan szintén nem mondhatott sokat a Mass Effetc 4-ről, azt mindenképpen megerősítette, hogy nem fogják ignorálni az előző trilógiát. Elmondása szerint van egy igazán király ötletük arra, hogyan folytassák ezt az egészet. Elkülönülnek a trilógiától, ugyanakkor sok olyan dolgot visszaadnak, amit korábban szerettek a rajongók. Ilyennek lesznek például a visszatérő fajok, mint a már látott kroganok.

Sajnos egyelőre ennyit árult el Flynn, bár azt hozzátette, hogy hamarosan több részlet is napvilágot lát majd. Mindazonáltal a találgatások már megindultak, a hétfői videóból kiindulva többen arra tették le voksukat, hogy a Tejútrendszer eddig felfedezetlen régióiba kalauzol el minket a játék.