A Sony sajtókonferenciája során mutatkozott be a Sony Japan Studio és From Software közös új játéka, amit eddig csak Project Beastként ismertünk. A kiszivárgott videó és képek alapján egy, a Demon’s Souls/Dark Souls nyomdokaiban járó játékot képzeltünk el, s a Bloodborne hivatalos bemutatója után is maradt ez az elképzelés -- de mint kiderült, a fejlesztők letértek az ösvényről.

A PlayStation Blog nyomán tudtuk meg, hogy noha a Bloodborne több tekintetben is hasonlatos a From Software korábbi játékaihoz, egészen más lesz a harcrendszer, itt ugyanis nem főleg védekezni fogunk, s a megfelelő pillanatban válaszcsapással gyengítve, majd elintézve a ránk támadó bestiákat, hanem aktívabb, támadó jellegű lesz a megközelítésünk; ezt közelharcban használatos fegyverek és pisztolyok hangsúlyozzák ki.

A történet egyébként egy magányos kalandorról szól, ki egy hosszú zarándokút végén a legendás Yharnam városába érkezett, hogy gyógyírt találjon rejtélyes betegségére, ám megérkezésünkkor kiderül, hogy maga a város is szenved: lakóit egy durva kórság támadta meg, vérszomjas szörnyekké változtatva mindenkit. A feladatunk az lesz, hogy a település utcáit bejárva felfedezzük eme veszélyes világ titkait és rejtélyeit.

A From Software azt ígérte, hogy a későbbiekben majd beszélni fognak az online lehetőségekről is, de annyit elöljáróban már elárultak, hogy új módokon oszthatjuk meg majd kalandjainkat másokkal.