A Far Cry 3-ban ugyan volt lehetőségünk kooperálni barátainkkal a szólista módtól különválasztott történettel, küldetésekkel és térképekkel bíró módban, s ez is meglehetősen izgalmasra, tartalmasra sikerült, azonban sokan szívesebben játszottak volna csapatban a játék kampánya alatt. Nos, a Far Cry 4-ben erre nagyjából lehetőségünk nyílik majd.

A Guns for Hire egy drop-in, drop-out rendszerű multiplayer mód, ami lehetővé teszi, hogy barátunkat meginvitáljuk kampányunkba. Ha PlayStation 3-on vagy PS4-en fut a játék, ezt annak ellenére is megtehetjük majd a PSN-en keresztül, ha ismerősünknek nincs meg a Far Cry 4, hála a Keys of Kyrat játékmódnak. A kooperációnak azonban van egy apró ára. A játékban résztvevő mindkét fél megtapasztalhatja az élményt, megkapja a küldetésekért járó pénzt, övék az együtt töltött idő, csak a történetet nem vihetik semerre, ugyanis az ilyenkor felfüggesztésre kerül.

Az E3 2014-en prezentált, hat és fél perces videóban magatok is megtekinthetitek, hogyan működik a Far Cry 4-ben egy kooperációs küldetés.