Az E3 végéhez közeledve és magunk mögött tudva nagy cégek sajtókonferenciáját, megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon idén ki nyerte a nagy showt, mármint abban az értelemben, hogy melyik cég szállította a legjobb bemutatókat és kápráztatta el a legjobban a nézőket.

A mezőny elég szoros, már az első nap egy nagyon jó sajtókonferenciát tartott a Bethesda, ahol további részleteket kaptunk a Fallout 4-ről, láthattuk mozgás közben a Doomot és a még a Dishonored 2-t is bejelentették. Végig élvezetes és szórakoztató volt, erős kezdése az E3-nak.

Ezt követte a Microsoft, akik 90 percen át szórakoztatták a népet. Egyrészt bejelentették, hogy a Xbox One visszafele kompatibilis lesz, aztán mutattak egy rakás játékot: Gears of War 4, Forza Motorsport 6, Dark Souls 3, Rise of the Tomb Raider, Halo 5 és így tovább. Egy pillanatra sem volt megállás, és éppen ezért volt szörnyű az EA konferenciája, ami ehhez képest rettenetesen vonatott volt. Az este 10-kor indult konferencia ugyan jól kezdődött, Mass Effecttel, Need for Speeddel és Star Warsszal, de aztán az érdektelenség posványába süllyedt a sportjátékaival, egy Pelé interjúval és a Minions mobiljáték demójával. Szerencsére a végén kaptunk egy Star Wars: Battlefront gameplay demót, ami felvillanyozta a nézőket.

Éjfélkor indult a Ubisoft, akik a kiesebb botlások ellenére (kínos Just Dance betét például) egy jól összerakott, érdekes bejelentéseket felvonultató műsor volt. Kaptunk egy For Honor bejelentést, láttuk az új South Park játékot, friss résszel jelentkezett a Ghost Recon sorozat, illetve a már ismert címekből is kaptunk további részleteket, többek között a The Divisionből, a Rainbow Six: Siege-ből és az új Assassin’s Creedből.

e3-2015-bethesda-microsoft-ea-ubisoft.jpg

A Sony kedden tartotta a műsorát, és sikerült levennie a játékosokat a lábukról. Bemutatták, hogy mégis él a The Last Guardian, és jövőre fog megjelenni, aztán villantották a Guerilla Games impozáns akciójátékát, a Horizon: Zero Dawnt, majd bejelentették a régóta várt Final Fantasy VII remake-et, a hab a tortán pedig a Shenmue 3 volt. Ezen kívül volt még Uncharted 4, Black Ops 3, No Man's Sky és Destiny is, szóval megint egy brutális sajtókonferenciát szállítottak a japánok -- nem úgy mint azok, akik ezután jöttek.

A második nap délutánján a Nintendo adta le digitális sajtókonferenciáját, ami csak kevés ember tetszését nyerte el, és az egyik legrosszabb konferenciaként tekintenek erre -- ehhez képest valamivel jobb volt a Square Enix műsora, ahol szerepjátékok mellett volt Just Cause 3, Hitman, Tomb Raider és Deus Ex is. Végezetül szerdán volt még egy esemény, a PC Gaming Show, ami emberpróbáló két és fél órán át hömpölygött. Fáradt és helyenként egészen kínos műsor volt, de azért kaptunk pár PC centrikus bejelentést. 

e3-2015-sony-nintendo-square-enix-pc-gaming-show.jpg

Fel van adva a lecke, ugyanis többnyire jó, erős műsorokkal jelentkeztek a cégek, amelyeken így vagy úgy de mindenki megtalálhatta a számítását, így nehéz megmondani, hogy melyik volt a kedvenc, de most mégis ezt kérjük.

Szerinted melyik cég nyerte a 2015-ös E3-at? A Sony, a Bethesda, a Microsoft, netán az EA vagy a Ubisoft? Egyáltalán lehet egyértelmű győztes hirdetni egy ilyen szoros versenyben? És szerinted mely műsor volt a legrosszabb? Várjuk a véleményedet!