A DICE nem rejtette véka alá, hogy nem ragaszkodnak a teljes történelemhűséghez, ha az első világháborúról van szó, éppen ezért lehet annyira akciódús és pörgős a Battlefield 1, mint amilyen, egy valamiben azonban meghátrálták: nőkkel nem találkozhatunk a virtuális hadszíntereken, és nem azért, mert ez elképzelhetetlen lett volna az adott konfliktusban (több ezren szolgáltak a különböző  frontokon, bár igaz, hogy főleg szanitécként, ugyanakkor aktív harci egységek is voltak), hanem pusztán üzleti okok miatt.

A DICE egykori programozója, Amandine Coget teregette ki a szennyest, és megtudtuk, hogy az eredeti tervek szerint igenis lettek volna nők is a játékban, ahogy ő mondta, mert már éppen ideje volt ledolgozni ezt a lemaradást, de ezt a tervet később törölték.

A vezetőség előbb azzal takarózott, hogy a realizmusra törekednek, és ebben nem férnek bele a nők, ami persze nem volt igaz, később ugyanis kibukott a valódi indok:

Úgy vélték, hogy a fiatal fiúkból álló célközönség számára egyszerűen nem lett volna elég hiteles a játék, ha nők is harcolnak.

Magyarul, igyekeztek minden szempontból a lehető legkönnyebben fogyaszthatóvá tenni az első világháború témáját, így áldozatokat hozva a realitás terén. Itt érdemes megjegyezni, hogy az EA nem volt teljesen biztos abban, hogy a célközönség egyáltalán tud arról, hogy volt első világháború.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!