A Gears of War: Judgment kasztokra épülő többjátékos módját már leleplezték egy ideje, de futni még nem láttuk -- igaz, magát a játékot is csak egy nyúlfarknyi trailer prezentálta a tegnapi Microsoft sajtóbemutatón. Nos, most végre megérkezett az első hosszabb anyag a multiról, melyben bemutatkozik az Overrunnak nevezett mód, a játék gerince.

Az Overrun lényege, hogy míg a hordás játékosok felszerelését kifejezetten a támadásra, addig a COG katonákét a védelemre hegyezték ki a készítők. Az emberi játékosok mérnök, felderítő, katona és szanitéc szerepében tetszeleghetnek, feladatuk pedig az ellenség feltartóztatása. A locustok velük ellentétben nem kasztokra, hanem fajokra oszlanak -- ilyesmivel már találkozhattunk a Gears of War 3-ban, mindegyik lény egyedi képességekkel bír.

A játék csak jövőre fog megjelenni, a szóló módról pedig eléggé hallgat még a kiadó. Annyit elárulnak az alant hallható interjúban, hogy a pályák nagyobbak, szabadabbak lesznek, de ennél több infó egyelőre nincs. Sebaj, van még idő 2013-ig.


Overrun leleplezés és interjú


Játékmenet-videó