A Gran Turismo 5 megjelenési fiaskója óta a Sony és a Polyphony Digital nagyon óvatos, ha a sorozatról van szó, és bár a fejlesztésért felelős Jamaucsi Kazunori többször is megerősítette, hogy dolgoznak a programon, egyelőre csak annyi biztos, hogy lesz GT6 a jövőben.

A platform azonban jó kérdés, hisz az ötödik részhez kifejlesztett motor még most is megállja a helyét, ugyanakkor nem tűnik logikusnak egy PS3-as felvonás kiadása, amikor nyakunkon a PlayStation 4 őszi megjelenése. Akárhogy is, egyre több pletyka röppen fel arról, hogy a Polyphony mégis marad a PS3-nál. Pár hete már megjelent a játék egy forgalmazó weboldalán, előrendelhető státuszban, és bár akkor gyorsan leszedték a kitett anyagokat, most ismét feltűnt a GT6, ezúttal egy olasz terjesztőnél -- méghozzá dobozképpel.

Ugyanakkor nemrég egy PS4-es GT-ről csiripeltek az internetes verebek. Lehetséges lenne, hogy a Sony egyszerre két játékot is finanszíroz, melyek közül a nextgen változat volna az igazi folytatás, a GT6 pedig "csak" egy felturbózott, jobban mondva befejezett Gran Turismo 5?

Egyre biztosabb a PS3-as Gran Turismo 6