American McGee kínai fejlesztőcsapata, a korábban az Alice: Maddnes Returnst készítő, most pedig épp az adatlapon is szereplő Akaneiro: Demon Huntersen dolgozó Spicy Horse nagyon komoly anyagi gondokkal küzd -- mindezt maga American jelentette be a sikerrel támogatottá vált Akaneiro Kickstarter-oldalán. A játék elkészítéséhez 200 ezer dollárra volt szüksége a brigádnak, ami összegyűlt, de mint kiderült, ez nem hogy nem elég, hanem egyenesen nulla ahhoz képest, hogy 1,7 millió dollárnyi adóssága van a Spicy Horse-nak.

McGee elmagyarázta, hogy a játék 2011 óta áll fejlesztés alatt. Összesen 2 millió dollárt öltek eddig bele, de sajnos az összbevételük nem volt több 300 ezer dollárnál, amiből 200 ezret a Kickstarter-kampány hozott a konyhára, a többit pedig free-to-play programok mikrotranzakciói. A sanghaji csapat nagy részét elbocsátották, a maradék dolgozók pedig a Spicy Horse egyetlen bevételt termelő játékára, a mobilos The Gate-re összpontosítanak. Az Akaneirón összesen két fő dolgozik, elsősorban a pre-alfa verzió bugjait irtják, és a tabletes interfészen dolgoznak, hogy ha lesz elegendő pénz, folytatódhasson a munka.

Az Akaneiro: Demon Hunters tavaly nyáron került fel Steamre, mint korai hozzáférésű játék. A program egy akció-RPG, melyben a Grimm-féle Piroska találkozik a kínai folklór szörnyetegeivel. Az Akeneiro: Demon Hunters ára 9,99 euró, azaz cirka háromezer forint, ami tekintve, hogy talán sosem fejezik be, elég sok pénz. Hogy mi lesz így a projekttel és honnan szerez pénzt a Spicy Horse, kérdéses, bár látva a csapat utóbbi éveket meghatározó vergődését, talán jobb lenne, ha hagynák a csudába az egészet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!