A tavaly debütált point-and-click horror kalandjáték, az epizódikus The Last Door is belépett a 2. évadába. A nyitóepizód a The Playwright címre hallgat, amely nem csak technikailag fejlesztette tovább a játékot, hanem új játszható karaktert, új titkokat és rejtélyeket hoz be a történetbe.

A The Playwrightban Wakefield doktor, az előző évadban főszerepet játszó Devitt terapeutájának bőrébe bújunk, aki visszatér Londonba, hogy páciense nyomára bukkanjon. Útja során szörnyű teremtményekkel találkozik, megannyi kísérteties helyszínen.

A program frusztráló, zenekarral rögzített zenéjét ezúttal is Carlos Viola szerezte, s bár a játék nem hagyta maga mögött a pixel-art grafikát (még jó!), a The Last Door narratívája és vizualitása rengeteg technikai és tervezési fejlődésen esett át.

A The Game Kitchen csapata emellett a The Playwright megjelenésével egyazon időben ingyenesen elérhetővé tette az előző évad utolsó részét, az Ancient Shadowst, amely a másik három epizóddal együtt elérhető a The Last Door honlapján. A játék Collector's Edition változata pedig most 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a Steamen halloween alkalmából – higgyétek el, megéri!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!