Bár májusra ígérte a Frontier Development csapata, az egy hétnyi késést elnézzük nekik, hiszen egy teljesen ingyenes tartalomfrissítésről van szó: itt az Elite: Dangerous Powerplay névre keresztelt expanziója!

Az „expanzió” kifejezés nem túlzás, hiszen a szám szerint harmadik frissítés igencsak masszív anyag: új hajók, új lehetőségek és egy teljesen új stratégiai réteg került a játékba. Ahogy a cím is sejteti („hatalmi játszma”) a játékosok egy csillagközi konfliktus közepébe csöppennek, és választaniuk kell, ki mellé állnak. Ezután nemcsak beleszólhatnak frakciójuk stratégiájába, de meg is határozhatják azt, speciális küldetéseket hajthatnak végre, hogy a végén ők uralhassák az Elite: Dangerous teljes galaxisát. Mindezért értékes perkek, reputációbónuszok és egyedi felszerelés a jutalom, de vigyázat: minden egyes lépés azonnali, közvetlen és látható hatást gyakorol a galaktikus hatalmak egyensúlyára!

És ez még csak egy, bár fontos rétege a Powerplay update-nek, hiszen számtalan újdonság vár ránk. Hogy mi? Nos, íme a legfontosabbakm felsorolásszerűen:

  • Három új hajó: a Lakon Diamondback Scout, a Lakon Diamondback Explorer és az Imperial Courier.
  • Drónok a rakomány összegyűjtése, az üzemanyag-kereskedés és a kutatás segítésére.
  • Egy új, illusztrált GalNet hírfelület, mely közvetlenül a hajó interfészéről érhető el.
  • Magas és alacsony kockázatú bányásztelepek, hogy izgalmasabb legyen a kitermelés – ám minél rizikósabb a dolog, annál értékesebb a jutalom!
  • Újfajta bányászható ércek.
  • Frissített fejvadász-rendszer.
  • Továbbfejlesztett interfész és animált emblémák szintlépéskor

Természetesen a Frontier Development számos, a játékmenetet és az egyensúlyt érintő fejlesztést is végrehajtott, amelyek remélhetőleg javítják a játékélményt, ezek teljes listáját megtaláljátok a hivatalos fórumon.

Az Elite: Dangeous Powerplay frissítése máris elérhető PC és Macintoshra (az Xbox One és a PlayStation 4 tulajok valószínűleg teljes csomagot fognak kapni, amint a játék megjelenik az adott platformra). Az alábbi galériában az update mellé kiadott képeket vehetitek szemügyre – ez a gusztusos jószág például az Imperial Curier:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!