A múlt héten történt, hogy a Fuse-t jegyző Insomniac Games egykori alkalmazottját, a 20 éves Ana Kesselt elgázolta egy jogosítvánnyal nem rendelkező férfi, aki ezután megállás nélkül továbbhajtott. Ana a balesetben elvesztette a lábát, és mivel már letöltötte gyakornoki idejét az Insomniacnál, az jogilag nem tudja támogatni felépülését.

Szerencsére a játékvilág nem teljesen az a lelketlen szörnyeteg, mint amilyennek néha tűnik. Az Insomniac gyűjtést szervezett a Gofundon, ahol 150 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni a közösség segítségével (eddig 43 901 dollár van meg), hogy fedezni tudják korábbi dolgozójuk gyógyulását és a protézisét.

A gyűjtésbe beszállt az Epic Games is. A Gears of War ikonikus fegyvere, a Lancer három élethű, dedikált változatát ajánlotta fel az ügy érdekében. Az aukciók közül jelenleg az eredeti változat vezet 455 dollárral, majd a retró és az arany-retró változat 405-405 dollárral. A befolyt összeget az utolsó centig Ana felépülésére fogják költeni. Ráadásul a retró és az arany-retró változatokat akár hazánkba is kipostázzák, úgyhogy gyűjtők, íme a lehetőség, hogy jótékonykodás keretében a tiétek lehessen egy Gears of War-féle Lancer puska!

gears-of-war-lancers.jpg

A három felajánlott Lancer: a retró, az eredeti, és a retró-arany.