Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A Blizzard Entertainment és a Paul Jr. Designs egy szokatlan megállapodást kötött, melynek értelmében a műhely két egyedi motort készít, egyet az Alliance, egyet pedig a Horde színeiben, a kész munkákat pedig a BlizzCon során mutatják majd be, ahol a közönség szavazata alapján kiderül az is, hogy melyik a legjobb.

Az elkészítés folyamatát természetesen videóra is rögzítik, s heti adagokban, csütörtökönként kapjuk meg a betevő Azeroth Choppers adagunkat. A név nem véletlen, nagyjából egy olyan formulát kell elképzelni, mint a 2012-ben befejeződött Amerikai chopperekben volt látható, már csak azért is, mert az egyik főszereplő, Paul Teutul Jr. a csapatokat koordináló főszervező.

Íme egyetlen képen az eggyel ezelőtti konzolgeneráció tagjainak fejlesztői készlete. Különösen érdekes (legalábbis nekem) az N64 és az Xbox, ami gyakorlatilag egy komplett PC.

devkit.jpg

Az megvan, hogy Chandler Riggs egy gamer? Tudjátok, ő az a srác, aki a The Walking Dead tévésorozatban a főszereplő, Rick Grimes fiát, Carlt alakítja, aki a korai évadokban tényleg csak arra volt jó, hogy felidegesítse a nézőt, de mostanra már egy egészen korrekt tagja lett a stábnak -- persze nem egy Daryl.

Mindegy, a lényeg az, hogy Chandler Riggs szeret játszani, méghozzá streamelni is szokott a Twitch csatornáján ChairHandler néven. Főleg League of Legends meccseket közvetít, meg néha Minecraft építkezéseket, de nem sokat, hiszen valószínűleg nem sok ideje van a forgatások között. The Walking Dead rajongóknak mindenesetre érdekes lehet, hogy az egyik esetleges kedvencével osztozik egy hobbiban.

chandler-riggs.jpg

Kiderült, hogy a Slender Mantől tényleg nincs menekvés, hiszen még egy olyan helyen is megtalál, ahol aztán tényleg nem számítana rá az ember. A váratlan felbukkanás a Plants vs. Zombies Garden Warfare egyik pályáján volt, de nem csak ő, hanem a Legend of Zelda: The Wind Wakerben látott sziget is tiszteletét tette a játékban, sok más egyéb easter egg mellett.

A Minecrafttal eltöltött sok-sok óra után természetessé válik felismerni a különböző nyersanyagokat és tárgyakat reprezentáló piktogramokat: mi sem lehetne természetesebb annál, hogy a pár fehér vonalka az pókselyem, egy laikusnak azonban teljesen mást mutathatnak ezek az ikonok -- ezt az elméletet tette próbára CyanideX-Ed a feleségével, aki az alábbi válaszokat adta. 

minecraft-icons.jpg

Micah Coles szabadidejében áttervezte az NBA összes csapatának logóját úgy, hogy azok valamelyik Pokémont ábrázolják. Neked melyik tetszik?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A DefendTheHouse ezúttal a Titanfall városi legendáit vizsgálta meg, s többek között arra jutottak, hogy a vesztes csapat elszállítására behívott mentőhajót simán el lehet pusztítani egy beérkező titánnal -- na persze csak akkor, ha minden körülmény ideális.