Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videói

Tételezzük fel a következő helyzetet: zavartalanul szórakozol a DayZ-vel; éppen egy vasútállomáson haladsz keresztül, amikor észreveszel a távolban egy alakot, aki át akar vizsgálni. Nincs lőfegyvered, csak egy lapátod, így engedelmeskedsz, a sorsodat erre az ismeretlenre bízva, aki lehet, hogy tényleg csak az át akar vizsgálni, esetleg elvesz ezt-azt, de hagy továbbmenni. A következő pillanatban azonban figyelmes leszel valamire: egy harmadik játékos tűnik fel a színen, aki kezében egy poroltóval rohan felétek, próbálva elzavarni a banditát. A többi a videóból kiderül, de egy újabb csodás DayZ-pillanattal bővültünk. 

Másik, hasonlóan remek pillanat, mikor két „bandita” áldozatait arra kényszeríti, hogy énekeljék el a szülőhazájuk nemzeti himnuszát, mert… mert, hát miért ne? 

És ha már DayZ, ne felejtsétek el megnézni a friss Ezzel játszunk…-ot sem, amiben éppen ezzel a játékkal szórakozik Bate, Chris és Chocho.

Az angyali hanggal rendelkező Mr. Smooth McGroove egy újabb videóval jelentkezett, melyben ezúttal az NES-re megjelent klasszikus program, a Secret of Mana "Into the Thick of It" című slágerét dolgozta fel. Nyolc hangsáv, és mindegyik az övé! Ilyen az egyszemélyes a capella.

Az International Anti-Poaching Foundation megbízásából Robert Chew elkészítette az Afrikában élő öt, leginkább veszélyeztetett állatfaj robotmását, mint az orvvadászok ellen harcoló drónokat. A Kotaku szerint ilyen lenne az Oroszlánkirály, ha Kodzsima Hideóra bízták volna a látványtervet, s tény, hogy a MGS-sorozat atyjának stílusa köszön vissza a képeken.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Még egy dolog, amihez se tehetségem, se türelmem nincs: Chris Carlson aszfaltra rajzolta fel a Mike Tyson's Punch-Out!! egyik ellenfelét, King Hippót, mégpedig 3D hatású kép formájában.

Helen Stifler nagyon jól néz ki a BioShock Infinite: Burial at Sea DLC-ből Elizabeth szerepében.

bioshock-infinite-burial-at-sea-helen-stifler-cosplay.jpg

Titanfall robot legóból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Tudtátok, hogy ha az Assassin’s Creed 4-ben teljesítitek valamennyi Abstergo kihívást (összesen 100 ilyen vár minket), akkor feloldhatjátok azt a cheat-kódot, amivel a legénységetek minden tagja egy csontváz lesz? Na, most már ezt is tudjátok!

Egyszerűen káprázatos ez a videó, amiben emberünk elpusztít mindent és mindenkit, aki az útjában áll egy Little Bird botkormánya mögül.