A hét videója

Aki végigjátszotta a Portal első részét, az tudja már, hogy milyen véget ért a kutatóállomáson dolgozó szerencsétlen kutatók élete, ám azt eddig sosem láthattuk, milyen volt GLaDOS gyilkos hatalomátvétele az Aperture tesztkamrái fölött -- most már ezt is megnézhetjük.

A kitüntető Hét videója cím ezúttal Colin és Connor McGuire Portal: Survive! című alkotásának jár, melyet a kicsiny csapat mindösszesen 500 dollárból hozott össze, de a fimkészítésénél még aprópénznek is kevés büdzsé ellenére egy nagyon élvezetes filmecskét rakta össze, amin nem látszik, hogy spóroltak volna.

A forgatás egyébként a Los Angeles-i YouTube centerben volt, a jelenetekhez pedig az eddig megjelent mindkét játékból kölcsönvettek ezt-azt, főleg hangeffekteket és szövegeket.

A GamingHeads csapata a héten bemutatta a két legújabb szobrocskáját, s mindkettő a Plants vs. Zombies világából ugrott elő. Az egyik egy narancssárga terelőkúpot viselő élőhalott, míg a másik egy borsószemeket lövő, a házunkat védelmező növény.

Mindkét alkotás limitált példányszámban készül el, hiszen mindösszesen csak 350 darabot gyártanak: a zombi darabja 150 dollárba kerül, míg a növény 80 dollárba, ám 10 dollárral olcsóbban is becserezhetők ezek az asztali díszek, viszont ebben az esetben le kell mondani a terelőkúpról, illetve a borsószemről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Mától kapható a Pokémon X és Y, ám nem ez a lényeg, hanem az, hogy a Nintendo kiadta a játék legújabb kedvcsináló videóját, amiben, noha csak egy pillanatra, de megmutatták nekünk, hogy milyen menő is lenne, ha a sorozatban főszerepet játszó szörnyek a való életben is léteznének.

Két hete egy kiváló és minden szempontból kielégítő fináléval véget ért a Breaking Bad, ám aki Indonéziában még csak most ért az ötödik évad második feléhez, az a helyi bolhapiacokon kapható DVD menüje láttán elképedhet, hiszen az sokkal több akciót sejtet, mint amennyit a sorozat valóban tartalmaz.

breaking-bad-battlefield.jpg

A Vsauce YouTube-család, akiknek specialitása, hogy olyan dolgokba gondolnak bele alaposabban, amiben mások nem, egy újabb videóval jelentkezett. A téma ezúttal az volt, hogy egy játékkarakter mekkora teherrel rohangálnak -- konkrétan kiszámolták, hogy a GTA 5 egyes szereplői maximálisan 360 kilót cipelnek magukkal, a Minecraftban pedig még ennél is nagyobb súly nyomhatja a vállunk.

Decemberben már Magyarországon is kapható lesz a PS4, ám előtte természetesen nagyobb boltokban kipróbálható lesz a gép -- valami ilyesmi standokat kell majd keresni:

ps4-retail-demo-station-germany.jpg

Októberben jelenik meg a BioShock Infinite Burial at Sea bővítményének első része, így mielőtt még újra a víz alá merülnénk, süssük el az utolsó poénokat arról, hogy Booker élete mekkora nyűg, mikor pénztől fegyverig mindent csak hozzávágnak.

Megjelent a Grand Theft Auto V Mythbusters harmadik része, melyben a DefendTheHouse újabb városi legendáknak néz utána, nem egyszer szórakoztató és meglepő eredményekkel.