Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

Ha a CorridorDigital új anyagot készít, könnyű dolgom van, hiszen csak nagyon ritka esetben történik meg, hogy nem az övék a hét videója. Ez most sincs másképp, a srácok ugyanis kihasználva azt, hogy az Egyesült Államokat ellepte a hó, elkészítették a Team Fortress 2 jeges változatát, forró csokival, jéggel, és persze sárga hóval.

Az Outerra nevű grafikusmotor segítségével viszonylag egyszerűen készíthetők el óriási területek -- és itt tényleg hatalmas játszóterekről beszélek! Az egyik bemutatóban ugyanis Mexikó 1:1 arányú másolatát láthattuk, a fejlesztők pedig azt mondják, akár centiméter pontossággal képesek tájakat létrehozni.

Mire jó ez? -- kérdezhetitek, a válasz pedig egyszerű: arra, hogy az eddigiekhez képest könnyebben lehessen hatalmas játéktereket megépíteni, s noha attól még messze vagyunk, hogy tartalmas játékunk legyen egy Föld méretű pályán, nagyon is kecsegtető a technológia.

Az Outerra azonban nem csak arra jó, hogy esetlegesen forradalmasítsa a pályakészítést, hanem arra is, hogy régi álmokat váltson valóra, például azt, hogy elkészüljön Középfölde teljes másolta, benne minden jelentős helyszínnel. Íme.

Javában zajlik a Project Spark bétatesztelése, s annak minden rendje és módja szerint a játékosok azon dolgoznak, hogy a kedvenceiket elkészítsék ebben a homokozóban. Az egyiküknek egy nagyon lebutított, de mindazonáltal impresszív Minecraft-klónt sikerült készítenie…

…egy másik ügyes kezű fickónak pedig a Fable a kedvence, így ő a klasszikus játék prológusát tárta elénk.

Ahogy mondani szokták, egy kép felér ezer szóval.

discover-mac-gaming.jpg

Lassan rendszeressé válik, hogy minden héten beszámoljak egy mulatságos DayZ-pillanatról, s noha tudom jól, hogy ez a téma is előbb-utóbb ki fog fulladni, nem lehet szó nélkül hagyni némelyiket. Ezen a héten például a Rustsandstuffs videója akadt a horgomra, mégpedig azért, mert egy fontos leckét tanulhatunk mindannyian a barátságról, és úgy összességében az emberiségről.

A globális felmelegedés utolérte Los Santost ebben a GTA 5 modifikációban.