Úgy látszik, az új trend az lesz, hogy egy-egy nagyobb sorozat folytatásának megjelenése kapcsán a kiadók piacra dobnak majd egy mellékágat az előző generációs konzolokra -- ez játszódott le az Assassin’s Creed: Rogue kapcsán a Gamescom 2014-en, és ugyanez történik most a Deep Silver Dead Island-szériája kapcsán. Az Escape Dead Island bejelentése tehát nem okozott különösebb meglepetést, és most már azt is tudjuk, pontosan mikor lesz kapható a program.

Az Escape Dead Island megjelenése november 21-én várható PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra – azaz tökéletes előétel lesz a 2015-ben érkező Dead Island 2-höz, amit viszont csak erős gamer-PC, PS4 vagy Xbox One birtokában játszhatunk majd. Az Escape Dead Island története az első és második részt köti össze, és újdonság, hogy az eddig realista grafikai stílust felváltja a képregényes, rajzfilmes vonulat. Persze a sorozattól megszokott, kooperatív játékmenet marad a régi. A játék előrendelése egyébként belépésre jogosít a Dead Island 2 bétatesztjére is, hurrá.

A Dead Island 2-t egyébként a PC Guru csapata is megleste, ha érdekel, hogy tetszett nekünk a játék, olvasd el cikkünket az augusztusi PC Guru magazinban!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!