Személy szerint imádom, mikor valami nagy összecsapás történik az EVE Online univerzumában, mert ekkor olyan érzésem támad, mintha a sci-fi világba csöppentem volna, ahol rendszeresen előfordulnak óriási, több száz meg ezer hajót felvonultató csaták.

A konfliktus ezúttal a Pandemic Legion és N3 szövetség, valamint a Clusterfuck Coalition és pár kisebb orosz csapatot tömörítő sereg között alakult ki a HED-GP rendszerben. A CFC és társaik 1800 subcapital hajóval és 500 csatahajóval száll síkra, 200 további hajó, 30 titán és 150 supercapital hajó támogatásával. A másik oldalon hasonló számokkal találkozhatunk: 500 archons, 100 csatahajó, 170 supercapital és 70 titán vonult fel. A titánok mellesleg a játék legerősebb csatagépei, amik már önmagukban és szép pusztítást képesek véghezvinni -- most 100 volt jelen...

A kibontakozott óriási csatát végül a Pandemic Legion és az N3 nyerte, s noha a CFC 350 csatahajót vesztett (a támogatásképpen hívott hajók visszavonultak), a csapatnak nem fellegzett be, így újabb nagy összecsapás várható a jövőben.

Az ütközet teljes beszámolója ezen az oldalon olvasható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!