A CCP Games és a Dark Horse Comics már tavaly elindította a kooperációt, aminek eredménye egy, az idei év elején megjelent, négyrészes képregény, az EVE: True Story, és egy kétszáz oldalas, limitált kiadású (mindössze 1400 példányban nyomott) forráskönyv lett, az EVE: Source. A munka azonban nem állt meg, már dolgoznak a következő két projekten.

Az EVE: Valkyrie az azonos című űrszimulátoron alapul, és New Eden első Valkyrie pilótájának eredetéről szól, akit ugye a játékban Katee Sackhoff szólaltat majd meg. A másik projekt az EVE: Source mintáját követi, ez lesz az EVE Universe: The Art of New Eden. Jobban elmélyül majd az EVE hatalmas univerzumában, hála a sok-sok eddig nem látott művészeti munkának, vázlatoknak és render-képeknek.

„Az EVE: Source és az EVE: True Stories csak bátortalan, kezdeti lépések voltak az EVE Online univerzumában a Dark Horse kiadóval. Örömmel folytatjuk a közös munkát a két új projekten. Reményeink szerint ezeket élvezni fogják mind a hardcore játékosok, mind azok, akik újak az online konfliktusokban és szövetségekben” -- mondta Thor Gunnarsson, a CCP üzleti részlegének alelnöke.

És ha már amúgy is az EVE a téma, álljon itt zárszónak a múlt heti Fanfesten bemutatott, klassz kis űrcsatás trailer, amely lazán megállná a helyét akár a mozivásznon is.