• Teljesen egyedül, a gép ellen is játszhatunk az Evolve-ban
  • Bemutatkozott a harmadik szörny, a villámgyors Wraith
  • És megtudtuk, mikor kezdődik a következő tesztelés, illetve azt, hogyan lehet ebben részt venni.
Webshop ajánló
Evolve
  • PC
  • XBOX One
  • PS4

A 2K és a Turtle Rock Studios jó munkát végez abban, hogy folyamatosan legyen miről beszélni az Evolve kapcsán -- ma például előbukkant a harmadik szörny, kiderült, hogy mikor tesztelhetjük legközelebb a játékot, sőt még a szólista élményről is kaptunk részleteket.

Kezdjük először a szólista élménnyel, az Evolve ugyanis tartogat egy olyan módozatot is, amiben teljesen egyedül indulhatunk vadászni. Ez így leírva nem igazán hangzik izgalmasnak, a játékot ugyanis kifejezetten az együttműködésére találták ki, arra, hogy négy ember egy ötödik ellen vesse be minden tudását összehangolt munka során. Ezzel szemben a szólista módban a mesterséges intelligencia veszi át a társaink szerepét, akik között a helyzetnek megfelelően azonnal válthatunk. Természetesen minden pálya, vadász, szörny és játékmód rendelkezésre áll így. A különböző lehetőségekről részletesebben a kapcsolódó hírünkben olvashattok.

A szörnyek terén eddig két bestiát láttunk, a Goliathot és a Krakent, most pedig csatlakozik a Wraith. Ez egy viszonylag kicsi, nem sok sebzést elviselő, de cserébe villámgyors teremtmény, amelynek két óriási, kardszerű nyúlványa és négy különleges képessége van. Ezek a következők:

  • Warp Blast: gyakorlatilag egy szempillantás alatt ugrik a célpontjához, ahol a földet érését egy robbanás kíséri.
  • Decoy: veszélyes helyzetben egy csalit, egy magunkról készült másolatot küldhetünk, miközben láthatatlanná válva elosonhatunk.
  • Abduction: magunkhoz ragadhatjuk az egyik vadászt, hogy aztán a társaitól távol intézzük el.
  • Supernova: egy nagyméretű felhő, afféle aréna, amelyben a Wraith tiszta energiává válva apríthatja ellenfeleit pengéivel.

Az Evolve nyílt bétatesztelése január 15-én fog megkezdődni, s ez egy Xbox One-exkluzív móka lesz. A tesztelés során első körben csak a Hunt módba kóstolhatnak bele a játékosok, majd január 17-től az Evacuation, vagyis a kampány is kitárja kapuit. A tesztperiódus során minden feloldott vadászt és eredményt át lehet vinni a kész játékba.

Persze a Turtle Rock Studios a PC és a PS4 táborról sem feledkezik meg, szerencsére mi is kapunk egy újabb ízelítőt a játékból, bár ez a méretek és a lehetőségek terén jócskán elmarad az xboxos nyílt bétához képest. PC-n január 16-án, PS4-en pedig január 17-én egy limitált technikai tesztelés lesz, az elért eredmények pedig nem hordozhatók át a kész játékba. A tesztelésbe azok jutnak be, akik részt vettek a Big Alphában, illetve a PC-s játékosok közül azok is, akiknek megvan a Left 4 Dead vagy a BioShock Infinite Steamen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!