Megnéztük a Jégkorszak: A nagy bummot, emellett tévére megy a Battlefield-sorozat. De nem csak ennyi történt a héten a filmek és sorozatok világában. Trailerek helyett viszont ezúttal képekkel lettünk elárasztva, az Entertainment Weekly rengeteg fotót közölt különböző szuperprodukciókról, és érkeztek poszterek is. Lássuk is őket.

Filmek

A héten került megrendezésre Londonban a Star Wars Celebration, aminek fókuszpontjában értelemszerűen az idei év két aktuális alkotása, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet és a Lázadók harmadik évada áll. A sorozat trailerét lejjebb nézhetitek meg, itt pedig a decemberben érkező mozifilm kulisszái mögé bepillantó videót tekinthettek meg.

Az eseményen amúgy leadtak egy trailert is, amiben állítólag volt pár új jelenet, viszont nagyon úgy tűnik, hogy ez Celebration-exkluzív marad és csak azok láthatták, akik ott voltak, netre vagy tévébe nem kerül ki (most?).

Az Entertainment Weekly-nek hála fotósorozatot kaptunk a The Dark Towerből, amelyet Stephen King regénysorozata alapján forgatnak, a főbb szerepekben pedig Idris Elbát és Matthew McConaughey-t láthatjuk. A film 2017 februárjában érkezik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Augusztus 4-én érkezik meg a magyar mozikba az Öngyilkos osztag, de az Egyesült Államokban már ebben a hónapban mozikba kerül, éppen ezért kaptunk egy új spotot. Illetve, a film rendezője, David Ayer elárulta, hogy Batman nagyobb szerepet fog kapni a filmben, ám mivel most a gonoszok szemszögéből mesélik el a történetet, a denevérember inkább afféle negatív karakter lesz. Mindemellett úgy tűnik, hogy az osztag ellenfele a The Adversary lesz.

Matt Damon szerint előbb-utóbb le fogják cserélni őt egy fiatalabb színésszel, aki eljátszhatja Jason Bourne-t. Szerinte ez rendben is van, James Bonddal ez évek óta így megy, ráadásul ő is már a második színész, aki Bourne-t alakítja. (1988-ban volt már egy The Bourne Identity, amiben Richard Chamberlain alakította Bourne-t.) És ha már Matt Damon, a színész azt is elárulta, hogy ha Ben Affleck rendezne egy szuperhős mozit, abban szívesen játszana.

Godzilla meg fog küzdeni King Konggal 2020-ban, a King Kong vs. Godzilla című meccsen, ezt már tudjuk. Na de Godzilla egy felhőkarcoló méreteivel vetekedő szörnyeteg, King Kong meg eleddig sosem volt nagyobb egy T-rexnél. Magyarán: Godzilla akár el is taposhatná. De úgy tűnik, a King Kong: Skull Islandben egy sokkal-sokkal nagyobb majomkirályt ismerhetünk meg.

A film rendezője, Jordan Vogt-Roberts elárulta, hogy nem a ’30-as, ’70-es és 2000-es években ment filmek klasszikus, „szépség és a szörnyeteg” témájú történetét mesélik el, hanem új irányvonalat követnek, amiben King Kong bizony nagyobb lesz. Elég nagy ahhoz, hogy a mai kor embere, ha felnéz rá, egy istent lásson benne. A majmok királyának méretéről az EW-től származó kép is árulkodik.

king-kong-skull-island.jpg

Kikerült a netre néhány kép az EW-től a Gal Gadot főszereplésével készülő, 2017. június 2-án érkező Wonder Womanből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dwayne Johnson – aki a Forbes szerint Hollywood legjobban fizetett színésze – tette közzé az alanti képet a Halálos iramban nyolcadik részéből. Mint látható, Hobbs sittre kerül, az jó kérdés, miért. Csak nem ő fogja kihozni a börtönből az előző részben még főgonoszként üzemelő, Jason Statham által alakított Deckard Shaw-t? Mert ugye a film főgonosza ezúttal Charlize Theron figurája lesz, Cipher. A Fast 8-ben amúgy a tragikus körülmények között elhunyt Paul Walkert leszámítva mindenki visszatér, vagyis újra találkozhatunk Dominic Torettóval (Vin Diesel), Letty 'Ortiz' Torettóval (Michelle Rodriguez), Roman Pearce-szel (Tyrese Gibson), Tej Parkerrel (Ludacris), Ramsey-vel (Nathalie Emmanuel), Mr. Nobody-val (Kurt Russell), Elenával (Elsa Pataky) de még Hobbs lányával, Samanthával (Eden Estrella) is. Sőt, a pletykák szerint még Eva Mendez karaktere, Monica Fuentes is tiszteletét teszi. Új szereplőként pedig Theron mellett Helen Mirren tűnik fel.

fast-and-furios-8.jpg

A 2017 márciusában debütáló Power Rangers is megkapta a karakterposztereit, plusz szintén az EW-nek hála egy újabb kép is a szemünk elé került a filmből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Anno a poszter is elég egyértelművé tette a dolgot, de most már kétségtelen: Harry Hart (Colin Firth) visszatér a Kingsman: The Golden Circle-ben. A kételyeket Pedro Pascal oszlatta el, amikor közös fotót posztolt Firth-tel az Instagramján a film forgatásáról.

colin-firth-pedro-pascal.jpg

Danny McBride, aki a Covenant nevű űrhajó pilótáját fogja alakítani az Alien: Covenantban, elárulta, hogy a mozi nagyon sötét és horrorisztikus lesz, és nem kerültek bele vicces figurák – amilyeneket általában McBride szokott alakítani.

És ha már szóba került az Alien-franchise, Sigourney Weaver elárulta, hogy jelenleg kétséges a Neill Blomkamp rendezte Alien 5 elkészítése. Weaver jelenleg az Avatar folytatásain, Blomkamp pedig a The Gone Worldön dolgozik. Emellett esélyes, hogy a harmadik Prometheus-film is beelőzi majd az Alien 5-öt. Pedig Weaver szerint, ha anno elkezdhették volna, mára már befejezték volna a forgatási munkákat. Ugyanakkor a színésznő azt is elárulta, hogy ez a film is pontot tenne Ripley útjára – mint ismeretes, a hírek szerint figyelmen kívül hagyná a sorozat harmadik és negyedik részét –, a forgatókönyv teli van remek ötletekkel, de az alien rajongók igényeit is kiszolgálja. Emellett „tiszteli az előző rendezők munkáját.” Ezen a ponton azért megkérdezném Weavertől, hogy mégis hogyan fejezi ki a tiszteletet az, aki semmisnek tekinti ama rendezők munkáját?

Személyes véleményem továbbra is az, hogy ezt a filmet forgatókönyvestül húzza le a WC-n a Fox. Blomkamp pocsék rendező, ez már bebizonyosodott, az ötlet pedig, hogy ignorálják az Alien3-at és az Alien Resurrectiont, visszataszító.

Mivel az első két Szellemirtók-filmet nem mutatták be Kínában, a Sony szerint a harmadik sem érdekelné az ottani közönséget, ezért nem mutatják be náluk a női szellemüldözők moziját. Ez aztán a penge logika, pláne egy reboot esetében.

Magyar premierek július 21-én:

  • Amikor kialszik a fény
  • A klán
  • Star Trek: Mindenen túl
  • Szex receptre
  • Frankofónia

Sorozatok

Trailert kapott a Star Wars: Lázadók harmadik évada, amelyben új küllemmel visszatérnek régi hőseink, új gondokkal szembenézve a lázadás hajnalán. Visszatér Darth Maul, Ezra megküzd saját belső Sötét Oldalával, Kanan vak mesteré válik, de mindez smafu az évad sztárvendégjéhez, egy bizonyos főadmirálishoz képest.

Posztert kapott a The Walking Dead következő évada, amely továbbra sem oldja fel az előző szezon végi cliffhangert – nagyon helyesen.

the-walking-dead-poster.jpg

És ha már járkáló zombik, trailert, plakátot és képeket kapott a Fear of the Walking Dead is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Állítólag a Fox csatorna és a Marvel egy olyan X-men sorozaton dolgozik, amelyben mutáns gyerekek szülei fognak össze, hogy földalatti mozgalmat alkotva küzdjenek a mutánsok oldalán a kormány ellen. A sztorit a pletykák szerint Matt Nix (Minden lében négy kanál) jegyzi.

Előzetest kapott az Impastor második évada is. A komédiasorozat szeptember 23-án tér vissza a tévék képernyőjére.