Kapcsolódó cikk: Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. rész filmkritika

Nem nevezném éppen eseménymentesnek az elmúlt hetet filmes és sorozatos szempontból, amit talán a heti összefoglaló hosszúsága szintén jól prezentál. Rengeteg infóval, trailerrel és poszterrel lettünk gazdagabbak. Nem is szaporítanám feleslegesen a szót, vessük bele magunkat rögvest.

Filmek

Megint új címe van a Prometheus folytatásának. A korábban Alien: Paradise Lostnak elkeresztelt filmet immár Alien: Covenantnak hívják. Nem igazán bíztató, hogy már a címmel is ennyit pepecselnek… Reméljük, a sztorit azért biztosabb kezekben tartják. Mindezt tetézi Scott egyik, a Mentőexpedícióval kapcsolatot interjúja, amiben a következőképpen fogalmazott: „az Alien: Covenanton dolgoztunk, aminek a forgatását februárba kezdjük, és éppen a forgatókönyvvel szenvedtünk. Ekkor jött a hívás, hogy itt egy teljesen megírt cucc, A marsi címmel. Egy óra alatt átolvastam, délután pedig felhívtam a Foxot, hogy beszélnem kell Drew-val”, azaz Drew Goddarddal, a film forgatókönyvírójával.

Emellett kikerült egy hivatalos összefoglaló az Alien: Covenant történetéről. E szerint a cselekmény egy újabb hajó, a címben szereplő Covenant körül fog bonyolódni. Eme kolonizációs űrjármű landol egy addig feltérképezetlen, paradicsomi világon. Azonban hamar kiderül, hogy a bolygó nem teljesen lakatlan, ugyanis itt él David (Michael Fassbender), a Prometheusban megismert android, és persze, mit ad isten, a planéta teli van sötét, veszélyes titkokkal. Az egyik talán az, hogy hová lett Elizabeth Shaw (Noomi Rapace)?

Plakátot kapott Quentin Tarantino új filmje, az Aljas nyolcas, amely a DJango elszabadul után újra a vadnyugatra kalauzol el minket. A vér, a puskapor és a frankó dumák borítékolhatóak.

The Hateful Eight

Az Öngyilkos osztag, bár sötét film lesz, a készítők célja a PG-13-as korhatár besorolás volt, ennek szellemében is forgatták le. Az ok egyszerű: így nem fog markánsan eltérni a kiépülő DC filmuniverzum többi filmjétől – állította Charles Roven, a film producere, de azért hozzátette, hogy végig a határon egyensúlyoztak. Emellett megtudtuk tőle, hogy a Jokert alakító Jared Leto annyira benne maradt a szerepében, hogy a forgatás alatt csak a Mr. J. megnevezésre volt hajlandó reagálni, de nem ez volt a legfurcsább dolog tőle. Egyszer például egy döglött vaddisznóval a vállán jelent meg, máskor élő patkányokat ajándékozott a kollégáinak. Persze azért senki sem retteget tőle, nem lett szadista őrült, mindazonáltal furcsa viselkedésével összekovácsolta a stábot, s egyben megalapozta azt a viszonyt a színészek között, ami a filmben is fennáll a karakterek között.

Trailerrel és poszterekkel jelentkezett A Vadász és a Jégkirálynő, ami a Hófehér és a Vadász előzménye és folytatása. Ebben Revanna, a Gonosz Királynő (Charlize Theron) és húga, Elsa Freya, a Jégkirálynő (Emily Blunt) kerül a cselekmény középpontjába. Mivel Freya szívét összetörik, ezért felépít egy hadsereget – ebben lesz benne már gyerekkorától fogva Eric, a Vadász (Chris Hemsworth) és Sara, a Harcos (Jessica Chastain). Freya célja természetesen nem más, mint a világuralom. Ericnek és Sarának ez persze nem tetszik, szóval lelépnek. A sors akkor hozza őket újra össze, amikor a Jégkirálynő értesül Revanna haláláról – ezt láthattuk ugye az előző filmben –, úgyhogy megszerzi a varázstükröt és hozzálát nővére feltámasztásának. Nem meglepő módon Eric és Sara ezt nem fogják szó nélkül hagyni. A Cedric Nicolas-Troyan rendezte A Vadász és a Jégkirálynő 2016. április 21-én kerül bemutatásra.

the huntsman charlize theron

the huntsman emily blunt

the huntsman jessica castain

the huntsman chris hemsworth

Na, most megkérem a kedves olvasókat, hogy jól kapaszkodjanak meg az elérhető legbiztosabban álló tárgyba. Az AMBI Group, ami nemrégiben tette rá a kezét az Exclusive Media Groupot teljes filmes tárházára, bejelentette, hogy – most kell kapaszkodni – remake-eli Christopher Nolan zseniális filmjét, a Mementót. Természetesen a hivatalos nyilatkozatban az EMG vezetői, Andrea Iervolino és Monica Bacardi váltig állítják, hogy biza az a legfőbb céljuk, hogy újra a világ elé tárják ezt a frenetikus sztorit és természetesen fel fognak nőni az eredetihez, de hát, na… Azon kívül, hogy ez egy majdnem lehetetlen feladat, még teljes mértékben szükségtelen is.

Bizonyos források szerint az X-men: Apokalipszis stábja lefoglalta a film produkciós munkálatainak helyt adó stúdiót egy 2017-es forgatásra is. Szóval esélyes, hogy már most készülnek az Apokalipszist követő X-men mozira, noha annak forgatását sem fejezték még be.

Trailert kapott a Szemfényvesztők 2. A 2013-as első részből visszatér Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Dave Franco, Woody Harrelson és Michael Caine, míg újoncként bekerül a csapatba Daniel Radcliffe és Lizzy Caplan. Illetve lecserélték a rendezőt, most Jon M. Chu (G.I. Joe: Megtorlás – a többi filmjét nem merem felsorolni…) csüccsenhetett bele a korábban Louis Leterrier által elfoglalt direktori székbe.

Matthew McConaughey a Setét toronyban? Lehetséges! Bizonyos hírforrások arról számoltak be, hogy a Sony már tárgyal a színésszel az egyik szerep ügyében. Méghozzá nem is akármilyen szerepről van szó. Ha az értesülések igazak, akkor az Oscar-díjas McConaughey Walter Padickot keltheti majd életre a mozivásznon.

Trailert és posztert kapott A szürke ötven árnyalatát kiparodizáló, a Wayans-tesók által jegyzett Fifty Shades of Black. Részemről ennyi elég is volt belőle.

Fifty Shades of Black

A 20th Century Fox új filmet készít Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című regényéből. Hercule Poirót ezúttal Kenneth Branagh fogja alakítani, aki egyúttal a rendezője is lesz a mozinak. A produceri teendőket Ridley Scott végzi, a forgatókönyvet pedig a fent említett Alien: Covenanton is dolgozó Michael Green írta.

Újabb hét, újabb Star Wars 7: Az ébredő Erő spotok. Ezúttal az akció és Finn kapják a főszerepet. Érdekesség, hogy a spotokban használt „minden nemzedéknek van egy története” mottó egybecseng a Baljós árnyak jelmondatával: „minden nemzedéknek van egy legendája.”

Magyar premierek november 26-án:

  • Az éjszakám a nappalod
  • Kémek hídja
  • A szüfrazsett
  • Gyalog galopp
  • Újra együtt

Sorozatok

Tévésorozat készül a három részt is megért, Jackie Chan és Chris Tucker főszereplésével készült a Csúcsformában című akciókomédiából. A sorozat reboot lesz, és természetesen se Chan, se Tucker nem tér vissza a régi szerepükbe, a helyüket Jon Foo és Justin Hires veszi át. A Jon Turteltaub (A nemzet aranya 1-2, A csodabogár) rendezte pilot tulajdonképpen az első film afféle remake-je is egyben, s valamikor 2016-ban mutatják majd be a CBS-en. Hogy mire számítsunk, azt az alanti trailer szerintem nagyon jól illusztrálja.

Trailerrel rukkolt elő az Agents of S.H.I.E.L.D. szünetében, azaz januárban visszatérő Agent Carter. A héten debütált Jessica Jonesszal ellentétben a Los Angelesbe költöző Carter ügynök továbbra is a könnyedebb vonulatot hozza.

Beharangozó videót kapott az HBO 2016-ra belőtt sorozata, a Vinyl. Hogy miért lesz érdemes erre odafigyelni? Nos, a pilotot nem kisebb rendező dirigálja, mint Martin Scorsese. A producer Mick Jagger, a showrunner pedig az a Terence Winter, akinek egyebek mellett a Maffiózókat és a Gengszterkorzót is köszönhetjük. És akkor a főbb szereplőket még meg sem említettem: Bobby Cannavale, Juno Temple, Paul Ben-Victor, P. J. Byrne, Ato Essandoh és Olivia Wilde. És ha még ez sem lenne elég, akkor hozzátenném, hogy a történet a hetvenes években játszódik, és a középpontjában egy bajba keveredett, főleg rock & roll zenékkel foglalkozó lemezkiadó áll. Hát kell ennél több?

Az FX elkaszálta a The Bastard Executionert, szóval nem lesz második évad. Az indok egyszerű: túl alacsony volt a nézettség. Illetve egy interjúban maga a showrunner, Kurt Sutter is azt mondta, hogy nem akar olyan sorozatot írni, amit „a kutya sem néz.”

Szintén előzetest kapott a Stephen King könyvéből készült nyolcrészes minisorozat, a 11/22/63. A történet egy kisvárosi angoltanár körül bonyolódik, akit öreg barátja megkér, hogy utazzon vissza a múltba és akadályozza meg Kennedy meggyilkolását. A gond csak az, hogy ha visszatér a jövőbe, a változtatások érvényüket vesztik. Szóval a fő kérdése a sorozatnak, hogy a hős a múltban vagy a jövőben maradjon-e?

És akkor a végére jöjjön néhány új X-akták poszter. Ezek lassan olyan menetrendszerűek, mint az Star Wars TV spotok.

X-Files

X-Files

X-Files