A héten inkább a filmeké volt a főszerep. Megtudtuk, hogy készül egy új animációs Resident Evil-film Leon és Chris főszereplésével, emellett kiderült, hogy a Warcraft: A kezdetek lemezes változata mellé a videojátékot is megkapjuk, ráadásképpen pedig Hollywood filmet akar készíteni a Monster Hunterből. És ez csak a jéghegy csúcsa. Lássuk, mi történt a héten a filmvilágban.

Filmek

Már biztos, hogy trilógiává bővül a Jurassic World. Mivel az első rész, vagyis, a negyedik Jurassic Park-film rendezője, Colin Trevorrow elment megcsinálni a Star Wars 9-et, így az ötödik epizód rendezői munkálatait J.A. Bayona (Árvaház) vette át, ő is árulta el, hogy anno Trevorrow egy egész trilógiát álmodott meg. Azt is hozzátette, hogy továbbra is hűek maradnak Spielberg filmjeihez, de ezúttal is bemutatnak új dolgokat.

Egyes híresztelések szerint a Shane Black rendezte The Predator főszereplője Benicio Del Toro lesz, aki mostanában a Guardians of the Galaxy vol. 2-n és a Star Wars 8. részén dolgozik.

Bemutatták A szürke ötven árnyalata című film, folytatásának, a Fifty Shades Darker első trailerét, amely kapásból lenyomta Az ébredő Erő előzetesének nézettségét.

A 20th Century Fox életrajzi filmet készít Stan Lee-vel, a Marvel-képregények ősatyjával, ám nem száraz dokumentarista mozi lesz, hanem akció-kalandfilm, afféle Kingsman vagy James Bond keverék, szerűség.

Trailerrel jelentkezett Jessica Chastainn filmje, a Miss Sloane, ami az amerikai fegyverlobby körül forog. A címszereplő feladata, hogy harcba szálljon a lobbystákkal, akik a fegyvertartás szabályainak szigorítása ellen vannak.

Adam Driver (Kylo Ren) szerint a Star Wars 8. része hasonlítani fog A Birodalom visszavágra, legalábbis annak tekintetében, hogy az 5. részhez hasonlóan más hangnemet üt majd meg, mint elődje.

És ha már Star Wars, az utóforgatás elhúzódása miatt Alexandre Desplat zeneszerző kénytelen volt kiszállni a Zsivány Egyesből, hiszen más filmekhez is leszerződött. A helyét a korunk John Williamsének tartott Michael Giacchino vette át, aki olyan moziknak szerzett muzsikát, mint az utolsó három Star Trek-film, a Jurassic World, a Zootropolis – Állati nagy balhé vagy éppen a Lost - Eltűntek.

Zack Snyder megmutatta Twitteren, milyen lesz Batman új gúnyája az Igazság ligája című filmben.

Death Note című filmet átvette a Netflix a Warnertől, és a rendezője, Adam Wingard rendező szerint immár nem kell visszafogniuk magukat, a mainstremről átválthatnak a furára. Állítása szerint hangulatában egy korábbi filmjére, a The Guestre fog hasonlítani, miközben több különböző zsánert mixelnek össze. Emellett a film kifejezetten felnőtteknek fog szólni, lesz benne meztelenkedés, káromkodás és vér is.

Egy Ausztrál lap szerint hamarosan elkezdik forgatni a Mad Max: A harag útja előzményét, amelynek szintén a Tom Hardy által megformált Max Rockatansky lesz a főszereplője, és Furiosa hátterét bontaná ki. Igen, ha itt némi ellentmondást véltek felfedezni, az nem véletlen, hiszen Max és Furiosa csak A harag útjában találkoztak, semmi sincs arról, hogy azelőtt összehozta volna őket a sors – ha így lenne, nyilván totál másképp viselkednének egymással. Például Furiosa nem kérdezne rá Max nevére. Amúgy érdekességként megjegyezhető, hogy a Mad Max című videojáték is afféle előzménye A harag útjának, hiszen több, abban elmesélt történeti elem is kapcsolódik a filmhez. A másik érdekesség az alanti videó, amely a film autós jeleneteinek elkészítésébe enged betekintést.

Magyar premierek szeptember 22-én:

  • Idegpálya
  • Casablanca
  • Kút
  • A hét mesterlövész
  • Gólyák
  • Határtalan szerelem

Sorozatok

Trailert kapott Billy Bob Thorton új sorozata, az október 14-én debütáló Goliath.

Rövid trailerrel jelentkezett A S.H.I.E.L.D. ügynökei negyedik évada, amiben feltűnik a Szellemlovas. A sorozat szeptember 20-án tér vissza a tévék képernyőjére.

Szeptember 19-én tér vissza a The Big Bang Theory a 10. évaddal, most annak első epizódjából ebből láthatunk két képet. Érdekesebb az, amelyiken Penny családját láthatjuk, apját, a már több ízben is szerepelt Wyattet (Keith Carradine), valamint az első ízben feltűnő anyját, a szorongó Susant (Katey Sagal) és a sokszor emlegetett bátyját, a drogdíler Randall-t (Jack McBrayer). Esetleg Penny leánykori nevét is elárulhatnák…

Új trailert kapott a Legion is, amely az X-men filmekhez fog kapcsolódni valamilyen módon – mutánsok vannak benne, az tiszta sor, de a főszereplő elvileg Charles Xavier fia, ami a legjobb tudomásunk szerint nincs neki a mozifilmekben. Persze, az ide-oda manipulált idővonalban a fene sem tudja, éppen mi van vagy mi nincsen.

És végül trailert kapott az október 3-án az HBO-n debütáló Westworld is.