A héten trailerrel jelentkeztek az új sorozatok és a nyári szuperprodukciók is. A Star Trek: Mindenen túl látványos, a Tini nindzsa teknőcök: Elő a sötétségből nosztalgikus előzetest kapott, míg a Warcraft: A kezdetek a főhősöket mutatta be. Mindemellett megtudtuk, hogy az Assassin’s Creed főleg a jelenben fog játszódni, a Trónok harca pedig belecsapott a lecsóba. S mindez csupán az, amivel kiemelten foglalkoztunk. Most jöjjenek azok, amiket a heti összefoglalónkra tartogattunk.

Filmek

Két trailert is kapott a Szellemirtók című film. Az első a nemzetközi, a második egy mezei előzetes. Bár néhány oldalnak elég mersze volt azt megírni, hogy aki ezt a filmet savazza, az egy hím soviniszta disznaj, de azért én most azért is megteszem: ez a film az eddigi trailerek alapján rossz lesz. Nem azért, mert nők szerepelnek benne, hanem mert sablonosak és kínosak a szereplői, előre kiszámíthatóak és undorítóak a poénjai, és mert a film műfajt tévesztett, ugyanis az eredeti két Szellemirtók film nem vígjáték, hanem horror-komédia volt. És még a szellemek is inkább tűnnek életre kelt hologramoknak, semmint szellemnek.

Új James Bond után kell nézni. Legalábbis Daniel Craig visszautasította a következő két filmre vonatkozó szerződést, hiába járt mellé egy 68 millió fontos csekk. Szóval valószínűleg a 25. James Bond moziban már nem Craig fogja megformálni a jól öltözött MI6 ügynököt.

Trailerrel jelentkezett Steven Spielberg új filmje, A barátságos óriás.

Lehetséges, hogy a Pókember: Hazatérés című filmben Pókember ellenfele Kingpin lesz a Daredevil-sorozatból, amiben Vincent D'Onofrio formálja meg – nyilván a filmben is ő bújna bele Wilson Fisk bőrébe. Véleményem szerint ez hatalmas nagy húzás lenne a Marveltől, hiszen egyrészt, így végre egy film kapcsolódna egy sorozathoz, másrészt, a Daredevil Fiskje az MCU egyik, ha nem A legemlékezetesebb gonosztevője.

Állítólag a Marvel Elizabeth Woodot (White Girl) szemelte ki a 2018-as Captain Marvel rendezői posztjára.

Elárulták, kik fognak játszani a Thor: Ragnarokban. A visszatérők: Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Anthony Hopkins (Odin). Új szereplők: Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Cate Blanchett (a film főgonosza, Hela), Tessa Thompson (Valkyre), Karl Urban (Skurge) és Jeff Goldblum (Grandmaster). Plusz kaptunk egy koncepciórajzot is.

thor-ragnarok-concept-art.jpg

Önálló filmet kap az Öngyilkos osztagban debütáló, Margot Robbie által megformált Harley Quinn.

Elton John is csatlakozott a Matthew Vaughn rendezésében készülő Kingsman: The Golden Circle stábjához.

A héten elkezdték forgatni a Trainspotting 2-t. Az előző részből visszatér Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller és Robert Carlyle, és persze ezt is Danny Boyle rendezi.

A The Predator R-besorolású film lesz, Shane Black ugyanis csak így vállalta el a film megrendezését. Azt is elmondta, hogy a ragadozó felszerelése és páncélzata el fog térni az eddig látott ragadozókétól, mert meg akarja mutatni, hogy az elmúlt harminc évben ők is fejlődtek. Ennek ellenére ez nem reboot lesz, nem ignorálják egyik filmet sem az előző háromból – noha valószínűleg a Ragadozókra kevésbé lesz utalás, hiszen az egy másik bolygón játszódott – hanem valódi folytatás.

Magyar premierek május 26-án

  • Warcraft: A kezdetek
  • Rendes fickók
  • A Játékkészítő
  • A legkúlabb nap
  • Pelé
  • Sarkköri mentőexpedíció

Sorozatok

Ezen a héten több új sorozat is kisebb-nagyobb trailerrel jelentkezett. Kezdjük mindjárt a 2017-es Star Trek teaserével, ami ennek megfelelően tökéletesen semmitmondó lett.

Az új MacGyver svájci bicskája is megvillan egy trailer keretében. Ez már nem semmitmondó, viszont véleményem szerint nem is valami bizalomgerjesztő.

Akciódús trailerrel jelentkezett a Traning Day, amely 15 évvel a Kiképzés című film eseményei után veszi fel a fonalat.

Mega-crossoverrel jelentkezik jövőre a CW DC-sorozatai, a Supergirl, a Flash, az Arrow és a Legends of Tomorrow.

A Mr. Robot július 13-n érkező második évada szintén megkapta a maga hosszú beharangozóját.

Mivel David Duchovny és Gillian Anderson nehezen tudja magát szabaddá tenni az X-akták következő évadára, a Fox úgy döntött, hogy a sorozat egy év kihagyás után, a 2017-2018-as szezonban tér vissza.

2017-ben tér vissza A szökés a tévék képernyőjére, de trailert már kaptunk róla. És egész hatásos lett.

Az ősszel érkező 24: Legacy-ban nem lesz hiány akcióban és feszültségben, ahogy azt már megszokhattuk ettől a sorozattól. Sőt, a trailer alapján az új főhős is be fog válni, még ha első blikkre nem is olyan karizmatikus személyiség, mint Jack Bauer.

Bár ezután a trailer után sem fűzök sok reményt a Halálos fegyver sorozatváltozatához, pláne, hogy a Riggs és Murtaugh nevek emlegetése nélkül akármelyik tucat-akció is lehetne, de ha Clayne Crawford (Riggs) és Damon Wayans (Murtaugh) képes lesz hozni a laza zsarupárost, akkor talán megér majd egy misét.

Az Ördögűző sorozatváltozata, a The Exorcist is megkapta első trailerét. Egész hangulatos darabnak ígérkezik.

Egy rajzolt figura a valóságban, ezt kínálja a Son of Zorn. Még jól is elsülhet.

A Making History arról szól, hogy egy kocka feltalál egy időgépet, visszamegy az 1700-as évekbe, összeszed egy barátnőt és elcseszi az amerikai forradalmat. Mi a következő lépése? Kikéri a történelemtanára segítségét, sőt, őt is visszaviszi a múltba, hogy hárman együtt kirobbantsák a forradalmat. Se a történet, se a trailer nem valami meggyőző.

Az A.P.B.-ben egy milliomos a barátja meggyilkolása után vesz magának egy rendőrőrsöt, hogy megreformálja a bűnüldözést. Új fegyverek, spéci kocsik, appok, drónok, sok-sok high-techy-techy cucc várható.

A The Mickben egy csalásokból élő nő testvérét letartóztatják, így neki kell bébiszittelnie annak három gyerekét. De legalább egy nagy ház és vagyon is jár hozzá, meg természetesen ezer és egy kalamajka.

A Shot Fire-ben egy fekete rendőr véletlen lelő egy fegyvertelen fehér férfit, amiből nagyon hamar faji kérdésektől terhes ügy kerekedik.

A Starban egy feltörekvő énekesnő karrierjét és magánéletét követhetjük majd nyomon.

A Pitch pedig az első női profi baseball-játékos életében nyújt betekintést.

Ha már Jack Bauerként nem tér vissza, az Egyesült Államok elnökeként még láthatjuk Kiefer Sutherlandet a Designated Survivorban. Persze csak azután lesz elnök, hogy egy terrortámadásban a választott elnök és a kabinet is odalesz.